Condamnări în dosarul „ajutoarelor electorale”

Trei tineri cu vârste cuprinse între 21 şi 28 de ani au fost trimişi în judecată la Jude­cătoria Brad pentru că au prădat o bătrână. Doar unul dintre cei trei suspecţi a fost con­damnat pentru furt calificat.
Arpi Gabor, Viorel Cârcel şi Raul Lăpădat, toţi din Buceş, au fost învinuiţi că au prădat o vârstnică folosindu-se de pretextul că re­pre­zintă un partid politic şi-i oferă paste făi­noase gratuit. Fiind din aceeaşi localitate, res­pectiv Mihăileni, cei trei inculpaţi s-au hotărât să fure de la bătrâna pe care o cu­noşteau. Au cumpărat patru pungi cu paste făinoase şi s-au dus la victimă.
„Din autoturism a coborât inculpatul având asupra sa două pungi cu paste făinoase şi
s-a deplasat la domiciliul persoanei vătă­mate, căreia i-a spus că oferă cadou pungile din partea Partidului Social Democrat şi o roagă să-l conducă şi la alţi vecini cărora să le ofere cadou. Persoana vătămată, a părăsit imobilul împreună cu inculpatul deplasându-se la circa 50 metri la vecinii săi”, se arată în rechizitoriu.
În curtea acestora individul s-a dat a fi de la Partidul Naţional Liberal şi vrea să le ofere cadou din partea acelei formaţiuni două pungi cu paste făinoase, dar a fost gonit de către proprietarul imobilului. În tot acest timp un alt complice cotrobăia prin casa bătrânei de unde a şi furat toţi banii, adică 200 de lei. Vecinul bătrânei a realizat că ceva nu e în regulă şi s-a luat după cel care-i oferise cadoul electoral. Şi-a chemat fiul în ajutor şi l-au reţinut pe unul dintre suspecţi. În urma anchetei a reieşit că doi dintre suspecţi mai reuşiseră să fure de la bătrână sub pretextul că vând afine. Astfel, în vara anului trecut, au plecat de la bătrână cu suma de 2000 lei. Arpi Gabor a fost condamnat la 2 ani în­chisoare cu suspendare pentru furt calificat. Viorel Cârcel şi Raul Lăpădat au primit tot câte doi ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de furt calificat. Soluţia Ju­de­că­toriei Brad nu este definitivă. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.