Categories: Actualitate

Acuzaţii din dosarul „ajutoarelor electorale” scapă de puşcărie

Maximilian Gânju

Trei tineri cu vârste cuprinse între 21 şi 28 de ani au fost trimişi în judecată pentru că au prădat o bătrână. Doar unul dintre cei trei suspecţi a fost condamnat pentru furt calificat, dar a făcut apel. Curtea de Apel Alba Iulia i-a respins acţiunea pe motiv că este nefondată.

Au premeditat fapta
Arpi Gabor, Viorel Cârcel şi Raul Lăpădat, toţi din Buceş, au fost învinuiţi că au prădat o vârstnică folosindu-se de pretextul că re­pre­zintă un partid politic şi-i oferă paste făi­noase gratuit.Judecătorii din Brad l-au con­damnat pe Gabor la 2 ani închisoare cu suspendare pentru furt calificat. Viorel Cârcel şi Raul Lăpădat au primit tot pedepse cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de furt calificat, iar ultimul a făcut apel. ”În mod corect a reţinut prima instanţă că inculpatul a acţionat împreună cu ceilalţi doi inculpaţi, a premeditat fapta, punând la cale un plan minuţios care să asigure reuşita, profitând totodată şi de vârsta persoanei vătămate, fapta reţinută în sarcina sa fiind gravă. Asigurând cu mijloace proprii deplasarea celorlalţi doi inculpaţi la locuinţa persoanei vătămate şi asigurându-l pe autorul furtului că îl va anunţa dacă va fi surprins, a ajuns să aibă o contribuţie semnificativă la săvâr­şirea faptei. S-au reţinut şi aspecte fav­o­ra­bile inculpatului, respectiv faptul că pe parcursul urmării penale şi al judecăţii a avut o atitudine în general sinceră, a re­cunoscut şi regretat fapta şi nu are an­te­cedente penale. Curtea consideră că prima instanţă nu a manifestat o severitate exce­sivă, pedeapsa de 2 ani închisoare este apro­piată de minimul special, şi a fost suspendată sub supraveghere. Faţă de aspectele reţinute, în baza art. 421 pct1 lit. b C.pr.pen se va respinge ca nefondat apelul inculpatului”, au motivat magistraţii de apel.

Îşi adaptau metoda
Fiind din aceeaşi localitate, respectiv Mi­hă­i­leni, cei trei inculpaţi s-au hotărât să fure de la bătrâna pe care o cunoşteau. Au cum­părat patru pungi cu paste făinoase şi s-au dus la victimă. ”Din autoturism a coborât in­cul­patul având asupra sa două pungi cu paste făinoase şi s-a deplasat la domiciliul persoanei vătămate, căreia i-a spus că oferă cadou pungile din partea Partidului Social Democrat şi o roagă să-l conducă şi la alţi vecini cărora să le ofere cadou. Per­soana vătămată a părăsit imobilul împreună cu inculpatul deplasându-se la circa 50 metri la vecinii săi”, arătau anchetatorii. În curtea acestora, individul s-a dat a fi de la Partidul Naţional Liberal şi vrea să le ofere cadou din partea acelei formaţiuni două pungi cu paste făinoase, dar a fost gonit de către proprietarul imobilului. În tot acest timp un alt complice cotrobăia prin casa bătrânei de unde a şi furat toţi banii, adică 200 de lei. Vecinul bătrânei a realizat că ceva nu e în regulă şi s-a luat după cel care-i oferise cadoul electoral. Şi-a chemat fiul în ajutor şi l-au prins pe unul dintre suspecţi. În urma anchetei a reieşit că doi dintre suspecţi mai reuşiseră să fure de la bătrână sub pretextul că vând afine.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ies la lumină toate afacerile necurate pe care un edil, uitat pe funcție, s-a dat…

8 ore ago

Bulina albă

Artur Găman, directorul general al INSEMEX Petroșani Pentru că a decis reluarea organizării unei competiții…

8 ore ago

Bulina neagră

Alin C., din Petroșani Pentru că este judecat pentru distrugere și instigare, după ce a…

8 ore ago

Ce se mai poate face pentru salvarea Termocentralei Paroşeni

Adriana Năstase Ieri, în Valea Jiului, au venit membrii Comisiei Economice din Senat care, îm­preună…

8 ore ago

Judecat pentru tentativa de omor de la barăcile sociale din Orăştie

Victima agresiunii se afla pe o canapea și a fost luată prin surprin­dere în momentul…

8 ore ago

S-au luat la bătaie pe bulevard

O elevă din Hunedoara a fost bătută, pe bulevardul Rusca din mu­ni­­cipiu. Poliția a fost…

8 ore ago