Categories: Actualitate

Condamnări cu suspendare în dosarul „Proxeneţi 1”

Maximilian Gânju

Magistraţii Tribunalului Hunedoara i-au găsit vinovaţi pe Daniel Ovidiu Pleşcan (foto), Mihaela Ciociu şi Silviu Praţa, cei trei inculpaţi în dosarul „Proxeneţi 1”.
Judecătorii au acordat fiecăruia din cei trei inculpaţi o pedeapsă de trei ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi, însă aceştia nu vor ajunge după gratii, dat fiind faptul că executarea pedepsei a fost suspendată.
Totodată, judecătorii au mai hotărât ca Daniel Ovidiu Pleşcan să fie supravegheat timp de patru ani şi i-au impus să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Hunedoara sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 zile în cadrul Primăriei municipiului Petroşani. În ce-i priveşte pe Mihaela Ciociu şi Silviu Praţa, cei doi vor fi şi ei supravegheaţi doi ani şi vor trebui să execute muncă în folosul comunităţii. Totodată, judecătorii Tribunalului Hunedoara au hotărât şi obligarea celor trei la plata sumei de câte 2.400 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Sentinţa primei instanţe poate fi atacată de cei trei la Curtea de Apel Alba Iulia.
Daniel Ovidiu Pleşcan, Mihăiţă Silviu Praţa şi Mihaela Ciociu au fost ridicaţi de ofiţerii BCCO Alba şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Hunedoara, în urmă cu un an de zile. Anchetatorii au susţinut că, în perioada iulie – decembrie 2014, membrii grupării ar fi recrutat cinci tinere, dintre care două minore, pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia, în mai multe locuri de cazare din Valea Jiului. O parte din banii obţinuţi din activitatea de prostituţie ar fi fost însuşiţi de acuzaţi.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Cea mai solicitata oferta de lucru online! Suntem in plina ascensiune si suntem cei mai cautati! Oferim celor interesati posibilitatea unei colaborari online, part-time, la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract de comision. Cerem: cunostinte minime de navigare pe internet, de lucru cu fisiere pdf si word, de folosire a emailului. Sunt necesare calculator si conexiune la internet. Asiguram instruire gratuita si pas cu pas. Numai persoanele foarte serioase sunt asteptate sa ceara detalii la adresa de email: mariannicolae96@yahoo.com

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

8 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

8 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

8 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

8 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

8 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

8 ore ago