Categories: Actualitate

Concursul „Prietenii pompierilor”

Loredana Goangă

Peste 70 de elevi de gimnaziu s-au întrecut în cadrul concursului „Prietenii pompierilor”, organizat de ISU Hunedoara. Copiii de la şcolile din Uricani, Petrila, Ghelari, Bretea Română, Veţel şi Teliucu Inferior au avut de susţinut o probă teoretică, constând într-un test grilă cu 10 întrebări din domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor şi două practice.

„La proba de îndemânare, concurenţii au parcurs un traseu presărat cu obstacole, şi anume un şanţ cu lăţimea de 1.80 de metri, un gard cu o înălţime de 0,70 metri, o capcană cu lungimea de şase metri şi o bârnă de echilibru cu lungimea de doi metri. La capătul traseului, aceştia au demonstrat că sunt în măsură să facă mai multe tipuri de noduri, nod marinăresc, nod plat, nod pentru ridicarea unui obiect şi un nod de fixare a ţevii cu cordiţa. Totul contracronometru”, a declarat căpitanul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.
În final, la categoria fete, elevele din Veţel s-au clasat pe primul loc, locul secund a fost ocupat de elevele din Ghelari, în timp ce fetele unei şcoli din Petrila s-au clasat pe a treia treaptă a podiumului. Proba mixtă a fost adjudecată de elevii din Bretea Română, pe a doua poziţie s-a clasat echipajul de la Veţel, iar pe cea de-a treia, echipa şcolii din Uricani.
Câştigătorii au fost recompensaţi cu diplome şi trofee în timp  ce fiecare concurent a primit, din partea mai multor sponsori, pachete cu dulciuri.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago