Concert de zile mari la Şoimuş

Volodia Macovei

Ieri seară, la Căminul Cultural Bejan, din comuna Şoimuş, a avut loc un concert extraordinar dedicat sărbătorilor pascale, sub urarea luminii „Hristos a înviat!”.
Concertul, organizat de PSD a comunei Şoimuş, a adunat în sala Căminului Cultural Bejan, înconjurată de lumânări arzând, într-o atmosferă parcă de liturghie, peste o sută de localnici, copii, tineri şi bătrâni, care au participat la un spectacol de suflet, potrivit zilelor premergătoare Paştilor.
Valoarea spectacolului a fost dată de invitaţii care au evoluat: sensibila actriţă Maria Ploae, cântăreţii Mariana Anghel şi Ionuţ Fulea, psaltistul Petre Moise, Grupul Cameral Instrumental „Cantores”, Grupul vocal „Anghelos” şi, inedit, la toacă, Marcel Anghel.
Alături de Mirel Dubar, liderul social-democraţilor din Şoimuş, din partea conducerii organizaţiei judeţene PSD Hunedoara, au venit la spectacolul de la Bejan deputatul Laurenţiu Nistor, preşedintele organizaţiei judeţene, deputatul Cristian Resmeriţă, prim-vicepreşedinte şi primarul oraşului Simeria, Emil Rîşteiu, secretarul general al organizaţiei.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Mda!Preafericitul Laurentiu Nistor-Spaga de Aur vrea sa-si spele din pacate in postul Sf.Sarbatori de Pasti.

  • Astăzi în judeţul Hunedoara domneşte baronul Mircea Moloţ, de la Partidul Naţional Liberal, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara. Povestea lui Moloţ este simplă: informator al Securităţii pe vremea lui Ceauşescu, bani sifonaţi de la Consiliul Judeţean Hunedoara către firmele apropiaţilor săi, mult tupeu politic, ca să nu spunem nesimţire, şi, în general, o viaţă bună şi prosperă pentru baronul Mircea. Când nu conduce judeţul Hunedoara, Moloţ participa la partide îmbelşugate de vânătoare. Este aşadar vânător împătimit, premiat chiar pentru trofeele de cerb împuşcate, are două vile şi proprietăţi de peste 100 de hectare de teren în judeţ. În comuna Certeju de Sus deţine un conac, alături de 84 de hectare de teren. O proprietate demnă de un grof maghiar, aşa cum exista în Transilvania pe vremuri. Asta este viaţa lui Moloţ, alegătorii îl votează iar el trăieşte pe picior mare. Baronul Moloţ nu face un secret din faptul că ginerele său, pe nume Robert Venter, a câştigat contracte de peste 2 milioane de euro de la Consiliul Judeţean Hunedoara, printre care şi lucrarea de renovare a sediului instituţiei. Acelaşi Venter a primit şi lucrări de construcţii în cadrul proiectului european pentru modernizarea şi reabilitarea reţelelor de canalizare şi apă din Deva şi Hunedoara. Proiectul a fost implementat de compania de apă a judeţului, deţinută de consiliul judeţean. Adică banii erau plătiţi din pixul subordonaţilor lui Moloţ. Aşa se întâmplă în familiile baronilor locali din România, îţi vin milioanele de euro în buzunar şi trebuie să-i iei, n-ai ce face! Acest proiect de canalizare, în valoare de 63 de milioane de euro, a fost un bun prilej pentru îmbogăţirea şmecherilor din oraşul Deva, printre ei şi familia fostului boxer Mihai Leu. În timp ce băieţii deştepţi de la Deva căpuşau contractul european cu pricina, Consiliul Judeţean Hunedoara băga în faliment tocmai firma de construcţii deţinută de instituţie. Firma care putea să facă lejer lucrările în acest proiect. CJ Hunedoara deţinea compania Drumuri şi Poduri SA Deva. Compania primea contracte pentru modernizarea drumurilor de la Consiliul judeţean, apoi aceste lucrări erau subcontractate către alte firme private. În final compania de stat a dat faliment. Printre cei care sifonau banii de la Drumuri şi Poduri SA era şi afaceristul Gabriel Doda, arestat recent pentru acuzaţii de crimă organizată şi evaziune fiscală. O altă firmă care căpuşa compania de construcţii judeţene era şi Viva Construct, deţinută de un anume Vasile Axinte, apropiat al senatorului PSD de Hunedoara, Cosmin Nicula. Semn că la Hunedoara combinaţiile politice se fac şi între partide, mai ales în familia USL.

  • Bai Moise Nicoara, mai schimba si tu textul asta ca ne-ai plictisit cu el.
    Nu esti satul de copy/paste?
    Nici Ponta nu a copiat atat la lucrarea lui de diploma.

  • Pentru Eu: dacă te plictisești du-te la băi...la Sovata. Scrie doar în numele tău, nimurucule moloțist

  • Nu sunt molotist băi fraierule!
    Este ok ce ai scris si par informatii pertinente, dar esti penibil sa tot dai copy/paste la acelasi text.
    Vino cu informatii noi si lumea va aprecia comentariile tale, pe cand asa enervezi si lumea va crede ca esti doar inca un bolnav psihic.
    Plus ca le trantesti si la articole care n-au nicio legatura cu molot.

  • Ce vorbești ? Deci, pe de o parte informațiile mele sunt pertinente, pe de altă parte sunt fraier. e cam contradictoriu ce spui. Nu e nevoie de informații noi. E nevoie ca publicul să conștientizeze adevărata dimensiune a lui Moloț. Omenește ce poate fi mai grav decât renegarea propriilor copii? Doar un nemernic poate face așa ceva iar întrebarea mea pentru electori este: cum poate conduce județul un nemernic.Sigur, nu ar trebui să conducă un singur om dar știm cum merg treburile. Deci, dacă nu ești moloțist ar trebui să observi ce e de observat și să susții ce e de susținut, mai ales că te erijezi în lider de opinie vorbind în numele mai multor oameni.

  • Vorbiti domnilor comentatori de la acest articol in afara subiectului articolului ,,Concert de zile mari la Soimus " din satul Bejan.Nu inteleg ce legatura are securistul Molot cu acest eveniment. Ar trebui sa comentati survolarea perimetrului caminului Cultural Bejan care a gazduit acest spectacol unic pe raza comunei Soimus sau chiar a teritoriului resedintei de judet , de catre primarul Irimie Mihai Gabriel si de viceprimarul Logojan Dorin , acestia nu au avut bunavointa de a intra in sala de concert desi intrarea era libera. Au venit cu un scop bine stabilit , de urmari daca vreun angajat de la Primarie sau de la Soimcons sau alte firme intretinute financiar de catre primarul Irimie Mihai Gabriel daca si-au facut prezenta in aceasta seara la concert pentru ca sa-i dea afara din serviciu sau sa rupa colaborarea cu firmele intretinute financiar. Domnilor cititori sa nu va faceti probleme , ca au avut multi informatori in sala de concert deoarece nu erau atenti la concert , ci erau mai atenti sa verifice cine era prezent in sala. Mai deparete puteti sa trageti concluzia ca a ramas tot urmasul securistuluiin Traian Basescu si poate a colaboratorului sau Panturu.

  • Domnilor , a-ti dat calendarul inapoi ca sa nu se mai poata citi articolul aparut astazi , ,,Panturul" va ameninta ca sa blocati informatia Rusine lui Mircea Molot ca procedeaza astfel, o sa cada precum Floarea de crin

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

14 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

14 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

14 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

14 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

15 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

15 ore ago