Categories: Actualitate

„Comuniştii” au condamnat comunismul!

Ioan Hănţulescu
În ediţia de ieri a cotidianului nostru, tocmai despre comunism vorbeam, într-o notă oarecum ironică, recunosc. Şi iată că la congresul PSD, acest comunism nu a fost doar ironizat, ci chiar condamnat în mod oficial, de la tribuna partidului, prin vocea noului preşedinte al acestuia, Liviu Dragnea. Nu este un secret pentru nimeni că, în conştiinţa publică, PSD a fost mereu asociat cu „comuniştii”, aşa că unora li s-a părut acest gest un fel de „autocondamnare”. Ei bine, nu este aşa! Chiar dacă PSD este un partid de stânga, nu are în componenţa sa doar foşti comunişti (apropo, nu prea există partid în ţara asta în care să nu se afle şi foşti comunişti). Apoi, nu vă supăraţi, dar celor ce fac glume pe tema asta trebuie să li se spună că acest gest de condamnare a comunismului în mod oficial l-a mai făcut încă un fost comunist, în persoana domnului Băsescu. Doar şi dânsul a fost căpitanul celui mai mare vas din flota României, fiind membru (cel puţin) PCR! Apoi a virat „cârma”, ca mulţi alţi foşti comunişti, aflaţi acum cu duiumul şi în partidele de dreapta! Se poate spune, mai degrabă, că PSD-ul condus de Liviu Dragnea încearcă să se dezică de trecutul său comunist, trecut reprezentat de cel mai mare lider pe care l-a avut partidul, până acum: Ion Iliescu. (Am spus „cel mai mare”, orice s-ar spune, dar… nu „cel mai bun”!) Apropo, în timpul discursului lui Dragnea cu privire la mineriade, când acesta afirma, citez: „…sper să nu mai văd niciodată aşa ceva în România!”, am urmărit zâmbetul ironic al lui Iliescu. Ca şi cum ar fi spus: „Ehei, ce ştiţi voi despre ce a fost atunci?” Într-adevăr, iată că nici azi nu se ştie prea mult despre mineriade!
În altă ordine de idei, tinerii din PSD au încercat să-şi facă auzită vocea critică (fapt pozitiv într-o structură echilibrată de putere, cum este un partid politic), dar cu oarecare… temeri. În ciuda asigurărilor date de Dragnea, ei au fost suficient de timizi, cât să dea impresia unei „disidenţe de ochii lumii”, din partea aripii tinere. Invitaţia lui Dragnea spre Ponta, de a-i fi alături, aşa cum şi el i-a fost, ascunde, cred eu, declaraţia făţişă a lui Liviu Dragnea că Ponta va fi îndepărtat din funcţia de prim-ministru şi că el, noul preşedinte, va fi şi noul premier (fireşte, pe Iohannis nu l-a întrebat, încă, nimeni!). Dar chiar şi dacă un alt lider PSD ar urma să-l înlocuiască pe Ponta, tot Dragnea ar fi cel care ar conduce Guvernul, fiţi siguri. Stilul său este prea autoritar pentru a lăsa loc de vreo îndoială…
În noua sa formaţie de conducere (pe care o voi reda mai jos), PSD pare a încerca să se dezică şi de eticheta ce i s-a pus ca „partid al corupţilor” (oarecum pe nedrept, căci fiecare partid are corupţii lui!). Dacă reuşeşte sau nu, asta, veţi afla în zilele următoare, când, probabil, fiecare dintre câştigători va intra în „malaxorul” presei. Iată numele lor: Valeriu Zgonea – preşedinte executiv, Andrei Dolineaschi, Victor Negrescu, Georgian Pop, Ionuţ Vulpescu, Nicolae Bănicioiu, Mihai Tudose, Viorel Ştefan, Gheorghe Şimon, Gabriel Vlase şi Mihai Chirică- vicepreşedinţii bărbaţi, precum şi Gabriela Firea, Lia Olguţa Vasilescu, Ecaterina Andronescu şi Doina Pană – vicepreşedinţii femei. După cum spuneam, vor urma alte comentarii şi alte speculaţii!

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Cine condamna comunismul? Cei care fura de 26 de ani ce au construit comunistii?Este normal sa condamne comunismul.......,daca cetatenii vor dori sa aiba ca si pe timpul comunistilor siguranta zilei de maine,siguranta viitorului copiilor lor,vor vrea sa-si creasca copii langa ei nu sa lucreze ca zilieri si sclavi moderni in occident,daca vor dori sa aiba o viata decenta si ei ,nu numai conducatorii actuali?

  • Ce escroci nenorociti! Dupa ce au distrus Romania in ultimii 25 de ani, ii blameaza pe comunisti! Ce escroci nenorociti - criminali, hoti de drumul mare! Fabricile, minele si toate locurile de munca sigure in comunism s-au dus! Huo nenorocitilor si pungasilor!

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

17 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

17 ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

17 ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

17 ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

17 ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

17 ore ago