COMUNICAT DE PRESĂ. Politizare excesivă, gest tardiv și inutil!

După ce, săptămâna trecută, președin­tele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a solicitat prim-mi­nis­trului Nicolae Ionel Ciucă să ia urgent mă­surile legale ce se impun astfel încât lo­cuitorii din Munții Apuseni să beneficieze de reducerea cu 50 la sută a tarifelor la energie electrică/gaze naturale/energie termică, în mod regretabil, subiectul este exploatat politic la nivel înalt.
În aceste zile, locuitorii zonelor din Munții Apuseni care ar putea beneficia de redu­cerea tarifelor mai sus menționate, primesc scrisori semnate de prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, prin care sunt informați că demersul privind aceste facilități aparține PNL ca expresie a „aju­torului și respectului”, enumerând totodată pașii care trebuie urmați de beneficiari pentru a primi facturi reduse.
„Documentul” nu poartă antetul Instituției Prefectului și nici număr de înregistrare, dar începe cu o scurtă introducere prin care expeditorul se prezintă și este semnat de „Prefectul Județului Hunedoara”. Cum este posibil acest lucru? Cine plătește această campanie de imagine și cine distribuie scrisorile menționate?
Pe de altă parte, este greu de înțeles pentru toți cei care primesc astfel de scrisori de ce abia acum prefectul județului Hunedoara „se implică”, Ordinul comun privind normele metodologice de aplicare a OG 27/1996 fiind emis în data de 24 martie 2022! Abia după patru luni, abia după ce președintele Laurențiu Nistor a atras atenția că acest act normativ nu este respectat de furnizori, abia acum repre­zen­tantul Guvernului în județ binevoiește „a informa” populația!
Mai mult, atragem atenția că primăriile au făcut deja aceste informări punând la dispoziția locuitorilor acestei zone modelul de cerere, precum și celelalte informații ne­cesare obținerii reducerii facturilor energie electrică/gaze naturale/energie termică, gestul prefectului fiind tardiv și inutil pentru oameni.

Biroul de presă al Consiliului Județean Hunedoara

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că o duduie e pe făraș, după ce nu a ascultat ordinele…

3 ore ago

Bulina albă

Gelu Ovidiu Tirian, decanul Facultății de Inginerie Hunedoara Pentru că aproape toți absolvenții acestei facultăți…

3 ore ago

Bulina neagră

Septimiu T., din municipiul Deva Pentru că a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după…

3 ore ago

Peste 80% dintre absolvenţii Facultăţii de Inginerie şi-au găsit un loc de muncă în specialitate

Peste 80 la sută dintre absolvenţii Fa­cultăţii de Inginerie Hunedoara (FIH), din cadrul Universităţii Politehnica…

3 ore ago

„Spartanii” de la Hunedoara au făcut victime colaterale

Patru hunedoreni au fost deja con­damnați în dosarul „revoltei din Hunedoara”, când mai mulți locuitori…

3 ore ago

Enervat de colegul de celulă, un deținut din Hunedoara a fost la un pas de crimă

Și-a băgat în comă camaradul de detenție după ce l-a lovit cu un tele­vizor în…

3 ore ago