Comunicat de presă. Control inopinat: Măsurile dispuse la CMID Bârcea Mare sunt respectate

Preşedintele Consiliului Judeţean Hu­ne­doara, Laurenţiu Nistor, însoţit de repre­zen­tanţii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisa­ria­tul Judeţean Hunedoara şi de cei ai Apelor Române, a verificat miercuri dimineaţă modul în care operatorul Centrului de Management In­tegrat al Deşeurilor Bârcea Mare îşi res­pec­tă obligaţiile stabilite prin măsurile dispuse în urma incidentului de acum trei săptămâni.
Au fost verificate cele două linii ale staţiei de epurare de la CMID, precum şi staţia de epu­rare mobilă adusă de operator la depo­neul de la Bârcea Mare în scopul eliminării ris­cului scurgerilor de levigat.
„Imediat după incidentul cu scurgerea de le­vigat, am convocat la Consiliul Judeţean con­ducerea operatorului de la CMID, atunci am primit asigurări că va fi adusă o staţie mobilă. Astăzi am venit să văd personal cum funcţionează, cum arată levigatul şi care este rezultatul proceselor tehnologice. Constatăm că rezultatul este o apă limpede, se pre­lu­creză zilnic aproximativ 240 de metri cubi. Măsurile dispuse sunt respectate”, a declarat preşedintele Laurenţiu Nistor.
Preşedintele CJ Hunedoara a solicitat con­ducerii Asociaţiei de dezvoltare Inter­co­mu­nitară SMID Hunedoara să monitorizeze cu atenţie modul în care operatorii îşi desfăşoară activitatea, cu respectarea prevederilor legale în ce priveşte protejarea mediului înconjurător. (Biroul de presă al CJ Hunedoara)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.