Comunicat de presă al senatorului UNPR Haralambie Vochiţoiu: „Premierul Victor Ponta salvează din nou Complexul Energetic Hunedoara”

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit la data de 9 februarie 2015 cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) ce a solicitat restructurări masive şi radicale la Complexul Energetic Hunedoara.
Prim-ministrul Guvernului României, Victor Ponta, a spus foarte clar că este de acord cu măsuri de eficientizare, dar nu va accepta măsuri prin care acest sector esenţial pentru siguranţa noastră energetică, pentru dezvoltarea economică şi socială a unor regiuni, măsuri care să ducă pe termen mediu şi lung la dispariţia acestei industrii.
În mandatul premierului Victor Ponta, Complexul Energetic Hunedoara a fost sprijinit de mai multe ori, fie cu stingerea unor datorii pe care le avea faţă de Compania Naţională a Huilei, fie prin faptul că producţia i-a fost preluată cu prioritate în Sistemul Energetic Naţional, cu motivarea că această societate trebuie să asigure menţinerea nivelului de siguranţă a sistemului energetic naţional.
Având în vedere presiunile FMI asupra Guvernului României privind luarea unor măsuri radicale asupra Complexului Energetic Hunedoara, consider că nu putem să ne facem că nu vedem că vinovaţii pentru dezastrul la care a ajuns această societate sunt cei care astăzi conduc fie la nivel de conducere executivă, fie la nivel de consiliu de administraţie.
Pentru toate acestea, solicit cercetarea de urgenţă a acestor factori de decizie de către Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de către Direcţia Naţională Anticorupţie.
Abuzul în serviciu, cheltuirea cu inconştienţă a banului public şi favorizarea firmelor de casă şi a familiilor celor ce conduc CEH au devenit în fiecare zi o obişnuinţă a acestora.
Ca senator de Valea Jiului şi al judeţului Hunedoara, nu pot să asist pasiv cum nişte indivizi fără competenţă şi puşi pe căpătuială pot distruge o zonă atât de frumoasă şi să lase pe drumuri peste 7.000 de angajaţi şi familiile acestora.
Invit pe această cale toţi factorii responsabili ai judeţului Hunedoara să ne întâlnim pentru a avea un dialog care să aibă ca obiectiv salvarea Complexului Energetic Hunedoara.

Haralambie Vochiţoiu,
senator de Valea Jiului

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Sa te duci in MA-TA cu Ponta al tau cu tot BOULEANULE. Salvati voi doi pra fu de pe toba. Energetica toata e pe PIX si voi veniti cu abureli in presa.
    Bai haimanale imputite cine credeti ca va mai crede ma ?
    Pnta salveaza Gorju ai ? Si mai porti si tu sacosele.
    Mai prostovane tot Ponta l-a adus pe Borza la Hidro, unde sunt reducerile de pret la Kilowatt mai ?
    Din 1989 ne mintiti voi copii lui Iliescu, unde am ajuns?
    Praf ati vacut tara.
    Mai nu da Dumnezeu sa vina rusii , sa ne dati arme, ca va ia mama d..... HAIMANALE.
    Marsh, javre ordinare, ca ne e scarab de voi.

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

7 ore ago