Categories: Actualitate

Comunicat de presă al preşedintelui PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor. Vetuţa Stănescu, fără mască!

În ultimele zile am analizat cu multă responsa­bilitate dacă este cazul sau nu să răspund ieşirii publice a doamnei Vetuţa Stănescu, preşedinte de avarie al PNL Hunedoara. În primul rând pentru că mi-e foarte greu să cobor la nivelul discursului promovat de PNL, apoi, pentru că este vorba despre o doamnă şi, în fine, pentru că ne apropiem de praznicul Naşterii Domnului. Dar, ar trebui ca toate aceste motive să mă determine să asist pasiv, să las minciunile, jignirile, tupeul şi cinismul să fie din nou ridicate la rang de virtuţi în politică?
Da, mă aflu într-o situaţie specială în această pe­rioadă dar, doamnă Stănescu, spre surprinderea dumneavoastră, Dumnezeu mi-a ocrotit sănă­tatea. Contrar aşteptărilor exprimate de dum­nea­voastră, sunt acelaşi preşedinte al PSD Hune­doara care, împreună cu echipa sa, v-a demons­trat în două rânduri în această toamnă că hu­nedorenii nu au încredere în dumneavoastră. Sunt acelaşi preşedinte ales al Consiliului Judeţean Hunedoara care tratează cu responsabilitate fiecare problemă a judeţului. Nu politic şi nu con­junctural, aşa cum o faceţi dumneavoastră.
Pot înţelege multe, sunteţi la început de drum şi derapajele pot fi iertate, dar obrăznicia cu care insistaţi mecanic să aruncaţi vina oriunde numai nu în propria ogradă nu, este iritantă chiar şi pentru votanţii dumneavoastră. „Pee-See-Dee” – atât puteţi spune după mai bine de un an de când vă aflaţi la guvernare, PNL şi dumneavoastră, ca secretar de stat demisionar. Aţi construit bugetul, aţi avut toată guvernarea, toate pârghiile, aţi dispus discreţionar de toate fondurile şi, cu toate acestea, nu vă asumaţi nimic?
Guvernul din care faceţi parte a pedepsit zeci de mii de hunedoreni doar pentru că, după cum a afir­mat modelul dumneavoastră politic, doamna senator în retragere Carmen Hărău, cetăţenii din localităţile conduse de primari PSD „nu au avut inspiraţie la vot”. De fapt, această afirmaţie pare extrasă dintr-o şedinţă a Biroului Politic al PNL Hunedoara, forul în care decideţi cum să-i pe­depsiţi pe cei care au avut „proasta inspiraţie” de a nu vă vota. Acesta este discursul, acesta este prin­cipiul.
Aţi fost director economic al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva. Înainte de a-mi cere soco­teală mie pentru măsurile pe care le-am luat în primele luni de mandat, aţi face bine să explicaţi public modul în care aţi gestionat contractele de lucrări în perioada de „glorie” a afaceriştilor liberali mufaţi la conducta cu bani publici. De asemenea, vă invit să faceţi lumină şi să explicaţi sursa datoriilor istorice acumulate de SJU Deva în timpul mandatului dumneavoastră.
Şi, pentru că aţi fost director economic, deci vă pricepeţi la nivel teoretic cu principalele operaţii în matematică, vă invit să faceţi public un calcul simplu: câţi bani a alocat în această săptămână Guvernul dumneavoastră pentru localităţile din judeţ conduse de PNL şi câţi pentru cele conduse de primarii PSD? Aştept să mă corectaţi: loca­li­tăţile unde alegătorii „nu au avut inspiraţie”, cu primari PSD, au primit de aproape 6 ori mai puţini bani decât cele cu primari PNL. „Orice acuzaţie de criteriu de partid este puerilă”, spune doamna Stănescu. Chiar aşa?
Mă întreb: acesta este şi motivul pentru care refuzaţi sistematic, cu o îndârjire fără margini, să rezolvaţi problema funcţionării Complexului Ener­getic Hunedoara din care face parte şi Termoc­en­trala Mintia? Aşa vreţi să-i pedepsiţi pe locuitorii Devei şi pe minerii din Valea Jiului? Aveţi soluţia, v-am explicat public de sute de ori: există o ordo­nanţă de urgenţă pe care, dacă aţi avea bună­voinţă s-o aplicaţi, aţi putea salva şi angajaţii Com­plexului Energetic Hunedoara, dar şi consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare. Constat cu regret că nu aveţi nici bunăvoinţă şi, cred, nici capacitatea de a rezolva această pro­blemă.
Doamnă, ştiu că veţi înţelege prea puţin din ceea ce vă spun. Sunteţi la început de drum, dar aţi început prost. Rolul pe care ar trebui să înţe­legeţi de ce l-aţi primit prin vot este de a rezolva problemele oamenilor, de a munci în slujba ţării. În schimbul indemnizaţiei pe care o veţi primi, va trebui să veniţi cu rezultate, cu legi bune pentru ro­mâni, nu cu mesaje ieftine, populiste, care nu ţin loc nici de foame, nici de căldură. Şi, da, vă amin­tesc: veţi da socoteală pentru fiecare gest pe care îl faceţi de-acum înainte. Căutaţi modele adevă­rate în politică, oameni înţelepţi, echilibraţi, care ştiu să răspundă nevoilor oamenilor. Încercaţi să vă dirijaţi energiile spre fapte bune şi utile.
Şi, încă ceva: puţină modestie nu v-ar strica… Faptele sunt cele care ne deosebesc, nu vorbele.

Laurenţiu Nistor, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

13 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

13 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

13 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

13 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

14 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

14 ore ago