Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor. Strategia PNL în pandemie – amenzi ISTORICE neconstituţionale, NU testare în masă

Judecătorii Curţii Constituţionale a României au decis, săptămâna trecută, că amenzile date pentru nerespectarea stării de urgenţă sunt neconstituţionale. Curtea Constituţională a admis sesizarea Avocatului Poporului depusă împotriva OUG 36/2020. Actul normativ a introdus amenzi de până la 20.000 de lei pentru nerespectarea Ordonanţelor militare, pe perioada stării de urgenţă.

Până în prezent au fost date peste 500.000 de amenzi, în baza ordonanţei care instituie starea de urgenţă. Cel puţin 100.000 dintre ele au fost date persoanelor de peste 65 de ani. În schimb, au testat doar puţin peste 262.000 de români.
Doar citind aceste cifre, nu poţi să nu te întrebi – ce au liberalii cu poporul român? De câte ori veniţi la guvernare, pare că o faceţi doar ca să vă răzbunaţi pe oameni! Ce v-au făcut românii, domnilor de la PNL, să îi urâţi atât de mult?
Aţi reuşit „performanţa” să daţi cele mai mari amenzi din istoria României. Sunteţi de şapte luni la guvernare şi v-aţi făcut remarcaţi doar prin amenzi istorice, ameninţări cu tăieri de salarii şi concedieri. Avem peste 1,2 milioane de oameni în şomaj tehnic, fără perspective, avem 1,2 milioane de români care s-au întors în ţară. Pentru ei, ce aveţi de gând să faceţi? Vreţi să îi amendaţi pe toţi? Şi vă întreb din nou: ce v-a făcut acest popor să îl urâţi atât de mult?
Aţi preferat să-i pedepsiţi pe români în loc să testaţi şi să faceţi un plan de relansare a economiei, aşa cum fac ţările din jurul nostru şi aşa cum face PSD, care a propus deja un plan de repornire a economiei. I-aţi amendat pe cei mai vulnerabili dintre români, pe cei trecuţi de 65 de ani. Aţi ales să ţineţi milioane de oameni în case, în timp ce, pentru afacerile voastre, sute de români au plecat în Germania la cules sparanghel (Dumnezeu ştie în ce condiţii şi pentru ce!).
Chiar nu vă este ruşine? Cu ce curaj vă mai uitaţi în ochii oamenilor după ce, timp de două luni, nu aţi făcut altceva decât să vă răstiţi la oameni şi să daţi amenzi colosale şi inutile? Mai ţineţi minte cum aţi guvernat ţara între 2009 şi 2010? Aţi tăiat salarii, aţi adus sărăcie şi suferinţă în ţară, aşa cum bine îşi amintesc toţi românii.
Acum, când românilor le este din nou greu, în faţa unei situaţii în care oamenii aveau nevoie de siguranţă şi perspectivă, voi nu aţi făcut altceva decât să îi pedepsiţi cu amenzi. Dar chiar nu vă este ruşine? Oamenii nu uită, domnilor de la PNL, oamenii nu uită şi nu iartă. Veţi rămâne o pată urâtă în istoria României, iar ruşinea este prea puţin pentru domniile voastre.
Deputat Laurenţiu Nistor, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Hunedoara

Un gând despre „Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor. Strategia PNL în pandemie – amenzi ISTORICE neconstituţionale, NU testare în masă”

  1. cred ca amenzile astea mari erau pentru specialii la care le ati dat pensii speciale peste 10000.
    Nu?

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.