Categories: ActualitateFlash

Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor: Guvernul Orban a luat banii persoanelor cu dizabilităţi

Incredibil, dar din păcate, adevărat: Guvernul Orban a reuşit „performanţa” de a anula facilităţile fiscale ale persoanelor cu dizabilităţi în perioada stării de urgenţă.
Astfel, Guvernul PNL a emis, în martie, o Ordonanţă de Urgenţă (30/2020) care prevedea că indemnizaţia de şomaj tehnic se plăteşte prin derogare de la Codul Fiscal. Acest lucru a făcut ca şi persoanele cu dizabilităţi să plătească impozit pe venit de 10 la sută, deşi Codul Fiscal le scutea.
Persoanele cu dizabilităţi au ajuns „victime colaterale” şi acuză statul că a luat mai multe măsuri care le afectează negativ direct şi indirect, atât în timpul stării de urgenţă, cât şi înainte. Informaţia a fost confirmată de Andreia Moraru, preşedinta Federaţiei Dizabnet, pentru cotidianul Libertatea.
I-am mai întrebat o dată pe liberali care sunt motivele pentru care îi urăsc pe români, dar această ultimă ştire m-a lăsat fără cuvinte. Cam cât de cinic să fii să iei din veniturile persoanelor cu dizabilităţi, şi aşa afectate în această perioadă de lipsa de acces în spitale sau centre de tratament?
Potrivit datelor Ministerului Muncii, în România numărul total de persoane cu dizabilităţi este de 846.354. Şi tot atâtea familii afectate de măsurile acestui „GuvernVID”. Oamenii să judece dacă aceşti „politicieni PNL” ştiu ce fac şi ce măsuri să ia, oamenii să decidă dacă aceasta este România normală.
Mai mult decât atât, „GuvernulVID” a lăsat fără bani şi serviciile sociale. Astfel, de la 1 iunie, Consiliile Judeţene nu mai au fondurile necesare pentru salariile personalului din centrele de asistenţă socială. În acest sens, rectificarea bugetară din aprilie nu a alocat suficienţi bani şi pentru serviciile sociale.
Dar ce să ne aşteptăm de la un premier care consideră alocaţiile copiilor „pomeni”? Acelaşi „GuvernVID” care a amendat neconstituţional românii pe perioada stării de urgenţă – pentru că ştim cu toţii că la momentul în care Curtea Constituţională a declarat amenzile ca fiind neconstituţionale, în România se amendase deja de trei ori mai mult decât testaseră. Chiar nu vă este ruşine?
Oare acest Guvern ştie să facă vreun lucru bun? Să recapitulăm: au pus persoanele cu dizabilităţi să plătească impozite de la care erau deja scutite, nu au alocat bani pentru susţinerea serviciilor sociale, nu vor să deconteze sumele cheltuite de primării în perioada pandemiei cu COVID-19 şi au aplicat cele mai mari amenzi NECONSTITUŢIONALE din istoria României şi din Europa în perioada stării de urgenţă.
Oare nu vă este ruşine să mai ieşiţi în faţa oamenilor? Văd că nu, din moment ce premierul României bea bere la terasă, în timp ce România se prăbuşeşte, şomajul creşte, împrumuturile curg.

deputat Laurenţiu Nistor, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Hunedoara

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Nenea,lasa declaratiile de presa si mobilizati-va sa anulati ordonanta prin vot in parlament! Daca e din martie,de ce nu ati respins-o pana acum,daca e asa cum spui ?!

  • Cât timp torționarii mâncă din banii statului , atunci se numește un stat educat în știința torturii . Prin știința complicității vă urcați azi cu picioarele pe victimele torționarilor . Nu mai strigați că voi vreți dreptate că, nu vă caracterizează ,aveți onoare în fața gunoiului și respect în fața canalizării . Fiți educați și luptați pentru reabilitarea victimelor torturii pentru a avea un trai decent și demnitate în societate azi 2020 .*.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

o oră ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

o oră ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

o oră ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

o oră ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

o oră ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

o oră ago