Comuna Pui are un nou Cetăţean de Onoare

Magdalena Şerban

În cadrul şedinţei de constituire a noului Con­siliu Local, după depunerea jurămân­tu­lui de credinţă, primarul Victor Stoica i-a acordat titlul de Cetăţean de Onoare al Comunei Pui canotorului Laurenţiu Alex­andru Danciu, pentru merite deosebite în domeniul sportului.
Acesta a obţinut o serie de medalii in­ter­naţionale care l-au propulsat în poziţia unui sportiv de succes. În 2017, la Campionatul European de Canotaj pentru juniori de la Krefeld (Germania) a cucerit argintul cu barca de 8+1, în 2018, la Campionatele Mondiale de juniori de la Racice (Cehia), la doi rame (2-) a luat aurul, la Campionatele Europene de juniori de la Gravelines (Franţa) a primit medalia de argint, la patru rame fără cârmaci (4-) şi a fost desemnat să reprezinte România la Jocurile Olimpice ale Tineretului Buenos Aires 2018, în proba de doi rame, întorcându-se acasă cu medalia de argint, aurul fiind pierdut la doar cateva sutimi de secundă.
În 2019, la Campionatele Europene de canotaj Under 23, Danciu a făcut parte dintr-o barcă ce a obţinut titlul european. ,, Ne mândrim că satul Uric a dat un mare campion. În spatele premiilor şi medaliilor se află sacrificiu, multe ore de muncă, trudă, seriozitate şi mai ales determinare. Fiind în România, nu putem vorbi se mo­tivaţie financiară, aşa că asemenea per­formeri trebuie apreciaţi de două ori mai mult. Este un gest pe care noi ca ad­mi­nistraţie publică locală ne-am dorit să-l facem în semn de preţuire şi sperăm ca re­zultatele notabile să-i încununeze mereu cariera sportivă. Îi urăm reuşite majore şi multă sănătate. Mulţumim pentru cinstea cu care ne reprezintă în lumea întreagă”, a spus primarul Victor Stoica.
Trebuie precizat că atât în 2018 cât şi în 2019, Laurenţiu Danciu (CSM Timişoara) a fost pe prima poziţie în topul judeţean al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Timiş.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

4 ore ago