Categories: Actualitate

Comisarul şef Dănuţ Mocanu, retrogradat pe post de execuţie

Adriana Năstase

Comisarul şef Dănuţ Mocanu (foto), cel care a condus Poliţia municipiului Lupeni, dar a fost transferat la Poliţia Petroşani, în funcţia de adjunct al şefului Poliţiei Petroşani, a fost schimbat şi de pe acest post.

Motivul, el nu mai deţine certificatul ORNISS, ceea ce înseamnă că nu mai poate îndeplini o funcţie de şef şi să aibă acces la date secrete. Ca urmare a acestei schimbări, comisarul şef Dănuţ Mocanu a fost numit pe un post de execuţie, tot în această unitate teritorială. ”Dănuţ Mocanu activează pe un post de execuţie în cadrul Poliţiei municipiului Petroşani, ca ofiţer”, a declarat comisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. În locul acestuia, ca adjunct al şefului Poliţiei Petroşani, a fost împuternicit subcomisarul Irinel Stratulat.
În România, accesul la informaţii secrete de stat este permis, cu respectarea principiului necesităţii de a cunoaşte, numai persoanelor care deţin certificat de securitate sau autorizaţie de acces, valabile pentru nivelul de secretizare al informaţiilor necesare îndeplinirii atribuţiilor de serviciu.
Redăm mai jos câteva elemente de incompatibilitate pentru accesul solicitantului la informaţii secrete de stat furnizate de Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS): dacă în mod deliberat a ascuns, a interpretat eronat sau a falsificat informaţii cu relevanţă în planul siguranţei naţionale ori a minţit în completarea formularelor tip sau în cursul interviului de securitate; are antecedente penale sau a fost sancţionat contravenţional pentru fapte care indică tendinţe infracţionale; are dificultăţi financiare serioase sau există o discordanţă semnificativă între nivelul său de trai şi veniturile declarate; consumă în mod excesiv băuturi alcoolice ori este dependent de alcool, droguri sau de alte substanţe interzise prin lege care produc dependenţă; are sau a avut comportamente imorale sau deviaţii de comportament care pot genera riscul ca persoana să fie vulnerabilă la şantaj sau presiuni etc.
Reamintim că Dănuţ Mocanu a fost mutat, de la Lupeni la Poliţia Petroşani, pe postul de adjunct al şefului, în decembrie 2017, după ce s-a aflat în centrul unui scandal monstru, fiind reclamat de 20 de subalterni, care l-au acuzat de mai multe abuzuri.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Un cretin acest milițian de carton. Trebuia dat afara demult. Ma mir cum se va descurca. E un puturos și un polițist f slab pregătit profesional. O rușine a Politiei.

  • O mare rușine a Politiei. Rușine și pentru cei care l au sprijinit și i aui acceptat în funcțlicțli . Dar se pare ca a ajunns la cap de linieie. La fel și șpăgarul,, imaculat.Silaghi,, .Șilaghi Dan de la dgipi. Cel care era plătit pentru a preveni astfel de fapte. Acum e bolnav săracul. La pârnaie cu ei.

  • Sa te pupe mâta și nevastă-ta aia curbă ba milițian cu creier de plutonier. Șpăgar și excroc ce ești.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A scăpat de la ăia să­raci cu duhul și s-a gândit că i-ar sta bine…

9 ore ago

Bulina albă

Adrian Ahrițculesei, alpinist din Petroșani Pentru că a reușit să atingă cel mai înalt vârf…

9 ore ago

Bulina neagră

Adrian B., din localitatea Uricani Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unui…

9 ore ago

S-a sinucis după o doză din drogul „Zombie”

Un tânăr din municipiul Lupeni s-a înecat în Râul Jiul de Vest, după ce ar…

9 ore ago

Hoți fără frică de cele sfinte

Doi recidiviști din municipiul Hunedoara au fost acuzați că au jefuit o bătrânică într-o biserică…

9 ore ago