Categories: Sport

Comexim Lupeni, aureolat cu aur la mondialul de fotbal-tenis

Ovidiu Mănăstire

Sportivii de la Comexim Lupeni, antrenaţi de Dima Druncea, au avut prestaţii excelente la Campionatul Mondial de fotbal-tenis, desfăşurat în Cipru. Aceştia au contribuit din plin la cele 13 medalii de aur cucerite de delegaţia României, Anamaria Gherghel (foto) devenind din nou cvintuplă campioană mondială.
Gherghel şi-a atins „targetul” obişnuit
Ana Maria Gherghel este de departe cea mai bună jucătoare de fotbal-tenis din lume, reuşind să-şi demonstreze valoarea încă o dată, la Campionatul Mondial desfăşurat în Cipru, unde delegaţia României a cucerit 13 medalii de aur. Sportiva antrenată de Dima Druncea a contribuit la cinci dintre ele, urcând pe prima treaptă a podiumului la simplu senioare, dublu senioare, dublu mixt seniori, triplu senioare şi triplu mixt seniori. De altfel, la fel ca şi la ultimele ediţii de campionat mondial, cea mai bună sportivă hunedoreană la discipline neolimpice a câştigat maximum din probele în care a luat startul.
Rizescu şi Lică, câte trei medalii de aur
Gherghel a fost secondată cu brio de colegele de club Ana Maria Rizescu, cu trei medalii de aur (dublu senioare, triplu senioare şi triplu mixt seniori) şi Mariana Lică, tot cu trei medalii de aur (triplu senioare, dublu mixt Under 21 şi triplu mixt Under 21). Daniel Popovici şi David Lică au câştigat fiecare câte două medalii de aur, în probele de dublu juniori şi triplu juniori. În ultima probă, un alt sportiv de la Comexim Lupeni, Darius Pufu, a cucerit şi el medalia de aur, făcând echipă cu colegii săi.
Obiectiv depăşit
Cu cele 13 medalii de aur, România şi-a depăşit obiectivul fixat înaintea competiţiei, acesta fiind de nouă medalii de aur. „Am depăşit cu mult obiectivul propus la plecarea din ţară, de nouă medalii de aur. Este flatant să facem legea de o asemenea manieră la nivel mondial în fotbal-tenis, în condiţiile în care se află sportul românesc. Deja mă gândesc la următoarea ediţie a Campionatului Mondial, pe care încep să o pregătesc“, a declarat Sabino Frederico Da Luz Tavares, antrenorul României şi preşedintele Federaţiei Române de Fotbal-Tenis.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

4 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

4 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

4 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

4 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

5 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

5 ore ago