Categories: FlashSport

Colecţie de medalii, salbă de speranţe

Ciprian Marinuţ

Sportivii de la CNS CSS „Cetate“ Deva au luptat asemeni vechilor greci la „Cupa Iancu de Hunedoara“ la lupte libere şi au cucerit nouă medalii. Performanţa le permite să spere că vor urca pe podium şi la Campionatele Naţionale, programate la sfârşitul acestei luni, la Tg. Jiu.

Muncă răsplătită
Prima competiţie a toamnei, rezervată copiilor născuţi în anii 1997, 1998 şi 1999 i-a găsit la un bun nivel de pregătire pe sportivii deveni antrenaţi de Suraj Moravan şi Doru Ailincăi. Ca dovadă, nouă dintre componenţii secţiei de lupte libere a CNS CSS „Cetate“ Deva au reuşit să urce pe podium la puternica întrecere dotată cu „Cupa Iancu de Hunedoara“, desfăşurată la finalul săptămânii, la Hunedoara. Cel mai bun rezultat l-a obţinut Denisa Fodor, clasată pe primul loc la categoria 44 de kilograme. Performanţe valoroase au obţinut alţi şase sportivi care s-au clasat pe locul doi, după înfrângeri la limită în finale. Este vorba de Elena Anca (ctg. 37 kg), Gabriela Munteanu (ctg. 48 kg), Artemis Bolog (ctg. 52 kg, încă legitimată la Inter Petrila), Ionuţ Anca (ctg. 35 kg), Claudiu Ciocănel (ctg. 66 kg) şi Alin Bălan (ctg. 63 kg). Palmaresul clubului devean a fost completat cu două clasări pe locul trei, obţinute de Constantin Mihalca (ctg. 58 kg) şi Dorin Terme (ctg. 85 kg). „Rezultatele sunt peste aşteptări, raportat la valoarea adversarilor, însă în perfectă concordanţă cu munca depusă la antrenamente. Toţi cei care au urcat pe podium au venit la antrenamente încă din perioada vacanţei şcolare, iar acum, s-a dovedit că au muncit cu folos“, a spus antrenorul Suraj Moravan.
La competiţia desfăşurată la finalul săptămânii la Hunedoara au participat sportivi de la cele mai bune cluburi din judeţul nostru, precum şi de la grupări din zonele de centru şi vest ale ţării: CSS Hunedoara, CSS Deva, CSS Petroşani, Inter Petrila, CSS Cluj, Viitorul Cluj,  CSS Timişoara, Banatul Timişoara, CSS Lugoj, CSS Drobeta Tr. Severin şi CSS Jimbolia.

Privesc cu speranţă în viitor
Rezultatele bune de la acest concurs le dau luptătorilor deveni încredere că istoria se poate repeta şi la următoarele competiţii programate până la finalul anului. „Toţi cei care au urcat pe podium la concursul de la Hunedoara sunt calificaţi la finala Campionatului Naţional, programată la finalul lunii, la Tg. Jiu. Sper ca majoritatea să confirme că sunt pe drumul cel bun al performanţei şi să urce pe podium şi la turneul naţional“, a spus antrenorul Suraj Moravan.
Secţia de lupte a CNS CSS „Cetate“ Deva pregăteşte pentru luna noiembrie organizarea unei competiţii internaţionale. Este vorba de „Cupa Cetate“ la lupte libere, la care vor fi invitaţi sportivi din ţară şi din străinătate.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago