Categories: EvenimentFlash

Cocotă a ajuns, în sfârşit, după gratii

Maximilian Gânju

Ioan Cocotă (foto), fostul şofer al primarului oraşului Uricani, va executa 15 ani de închisoare, pentru că şi-a omorât amanta, decizia magistraţilor fiind definitivă. Cocotă a fost reţinut ieri de poliţişti şi dus la Penitenciarul Bârcea.

Ioan Cocotă a fost condamnat de către magistraţii de la Tribunalul Hunedoara la 15 ani de închisoare cu executare pentru omor. Nemulţumit de sentinţă, Ioan Cocotă a ajuns până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde încercările sale de a scăpa de pedeapsă au rămas fără sorţi de izbândă. Magistraţii de la ICCJ au decis miercuri că Ioan Cocotă se face vinovat de omor, iar ieri, imediat ce mandatul a ajuns la autorităţi, a fost ridicat de poliţişti, pentru a-şi executa pedeapsa. „În urma unei acţiuni derulate de către poliţişti în această dimineaţă (n.r. joi), a fost depistat pe raza oraşului Uricani şi dus la Penitenciarul Bârcea Mare pentru executarea pedepsei. Pe numele său exista o condamnare de 15 ani cu închisoarea a Tribunalului Hunedoara”, a declarat inspectorul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Ioan Cocotă a fost condamnat pentru că şi-a ucis concubina, iar fapta s-a petrecut în august 2008. Iniţial, acesta a primit mandat de arestare, dar apoi a fost pus în libertate în baza unei contraexpertize a raportului medico-legal, dar a fost condamnat atât de prima instanţă, cât şi de Curtea de Apel Alba, la 15 ani de închisoare, iar decizia a fost menţinută şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

MesagerulHunedorean

Share
Published by
MesagerulHunedorean
Tags: Ioan Cocotă

Recent Posts

Felicitare Paste

18 minute ago

Felicitare Paste

18 minute ago

Felicitare Paste

18 minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

22 de minute ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

23 de minute ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

23 de minute ago