Categories: ActualitateFlash

CNADNR a depus plângere penală împotriva constructorului autostrăzii Orăştie-Sibiu

Oana Mihnea

Problemele apărute pe tronsonul de autostradă Orăştie-Sibiu, în urma cărora o porţiune de 200 metri trebuie demolată şi refăcută complet din cauză că nu a fost executată corect şi cu materialele prevăzute în proiect, atrage după sine şi alte decizii tranşante. Directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a depus plângere împotriva constructorului autostrăzii, Salini Impregilo.
Soluţii există
Conducerea CNADNR a făcut anunţul la sfârşitul săptămânii trecute, la Satu Mare. „Vreau să vă informez în premieră că am depus plângere penală împotriva constructorului. Săptămâna aceasta, vom merge acolo să căutăm o soluţie tehnică astfel încât să nu ţinem autostrada închisă atâta timp cât solicită constructorul. El prefigurase ca autostrada să fie deschisă prin luna iunie-iulie, este inacceptabil aşa ceva. Am găsit soluţii tehnice, luni (n.r. astăzi) echipa tehnică de la companie, şi alte companii cu care lucrăm, va fi prezentă acolo, marţi vom comunica soluţia pe care o vom pune în practică, astfel încât să nu blocăm traficul pe autostradă 200-300 metri versus 20 km. Este inacceptabil“, a spus Narcis Neaga, într-o conferinţă de presă, potrivit evz.ro.
Deşi a fost deschisă circulaţiei în noiembrie 2014, la poziţia km 60+600 metri al autostrăzii Orăştie-Sibiu, infiltraţiile de apă au creat probleme la fundaţie, iar specialiştii CNADNR au specificat într-un raport că aceasta nu a fost făcută respectând proiectul. Compania a hotărât că singura soluţie este demolarea şi refacerea sectorului afectat, pe o lungime de aproximativ 200 metri, lucrări care trebuie făcute pe banii constructorului, Salini Impregilo. Nici recepţia lucrărilor nu a fost făcută până acum, tocmai din cauza fisurilor apărute în asfalt la kilometrul 60. Lotul cu probleme a costat 137 de milioane de euro.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • 137 Milioane de euro care bineinteles ca au fost platiti integral cu toate ca nu s a facut receptia

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

7 ore ago