Comunitate

Citești și câștigi la Biblioteca Județeană

Managerul Sebastian Bara ne anunță că Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu spri­­jinul Consiliului Județean Hunedoara, organizează în ziua de 8 decembrie 2022, la ora 1330, în Sala „Liviu Oros” a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva, o manifestare cul­tu­ral-educativă sub genericul „Cartea cult – Maestrul și Margareta”.

 

Primesc premii dacă răspund corect

„Activitatea se adresează în primul rând elevilor de liceu dar, desigur, la ea sunt invitați să participe toți cei care iubesc literatura de bună calitate. Din această literatură de bună calitate face parte și romanul (Maestrul și Margareta) a scriitorului Mihail Bulgakov (1891-1940), o carte de referință a literaturii ruse și universale. Acest roman își me­rită pe deplin apartenența la categoria așa-ziselor cărți-cult, capodopere ale lite­raturii, lecturi obligatorii pentru oricine dorește nu doar să-și cultive pasiunea pentru lectură, dar să și-o și ra­fineze. Așa cum procedăm de fie­care dată, în fața publicului din sală se va face o prezentare structurată pe două paliere: viața lui Mihail Bulgakov și prezentarea pe larg a romanului său „Maestrul și Margareta”. Acest roman nu este o lectură facilă, nu este o literatură de loisir. Structurată pe trei planuri, acțiunea și simbolurile trebuie înțelese, ori tocmai desci­fra­rea aces­tora o urmărește prezen­ta­rea. La fina­lul prezentării, participan­ți­lor li se vor adresa întrebări din ma­terialul pe care l-au urmărit, cei care răspund corect fiind recompensați cu premii constând în cărți și di­plo­me oferite de biblioteca județeană”, a declarat Sebastian Bara, ma­na­ge­rul Bibliotecii Județene. (A.N.)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Când pisica nu-i a­casă, șoarecii joacă pe masă! Situația este întâlnită într-o localitate din su­dul…

19 ore ago

Bulina albă

Mathias Popescu (14 ani), sportiv din comuna Baru Mare, legitimat la un club din Petroșani…

19 ore ago

Bulina neagră

Adrian P., recidivist minor din Petrila Pentru că a fost condamnat la 4 ani de…

19 ore ago

Sute de apeluri la dispeceratul de iarnă al Consiliului Județean

Zeci de utilaje au intervenit în wee­k­end pentru deszăpezirea drumurilor ju­dețene, în urma căderilor masive…

19 ore ago

Susțin performanța!

Peste 1.000 de elevi și dascăli vor ajunge în acest an în județul nostru, la…

19 ore ago