Cine va prelua serviciul de transport public local din Deva?

Natalia Bumbac

Ieri, 23 noiembrie, a fost ultima zi în care societăţile comerciale interesate de preluarea serviciului de transport public local din municipiul Deva şi localităţile aparţinătoare puteau depune ofertele la Primăria Deva. Tot ieri, ofertele urmau să fie deschise de către comisia de specialişti din cadrul primăriei. Potrivit primarului municipiului Deva, Petru Mărginean, au depus ofertele pentru a participa la procedura de negociere directă a serviciului public de transport local din Deva doar două societăţi comerciale, aceleaşi care au asigurat transportul public în municipiu şi până acum.
Nemulţumiţi de transportul public
„Astăzi (n. r. 23 noiembrie) se deschid ofertele, iar membrii comisiei vor vedea cine s-a înscris la procedura de negociere directă şi dacă va fi desemnat un câştigător. Acesta trebuie să îndeplinească criteriile din caietul de sarcini, care a fost întocmit conform legislaţiei în vigoare. În cazul în care nu vom avea nici acum un câştigător, va trebui să decidem cum procedăm în continuare. S-ar putea să reluăm procedurile de licitare a serviciului, sau să  înfiinţăm un serviciu propriu al primăriei. Totuşi, sperăm să se califice careva, ca să avem transport public modern în Deva de anul viitor”, a afirmat Petru Mărginean.
Administraţia locală a municipiului a trecut la negociere directă pentru atribuirea contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local în Deva, după ce la cele trei licitaţii organizate, conform legii, nu a fost desemnat un câştigător. Iniţiativa primarului Petru Mărginean de modernizare a transportului public din municipiu a venit pe fondul nemulţumirilor pe care devenii le au la acest capitol. Aceştia au sesizat în nenumărate rânduri autorităţile locale, despre starea tehnică precară a vehiculelor, lipsa dotărilor minime obligatorii, dar şi despre comportamentul unor şoferi care circulă cu microbuzele pe traseele din Deva.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Transportul public local este o problemă pentru orice localitate unde trebuie să funcţioneze. În urmă cu vreo 15 ani era un aşa zis consorţiu format din mai mulţi proprietari de microbuze. Erau coordonaţi de cineva care ţinea legătura direct cu viceprimarul desemnat să...gireze bunul mers al transportului. Acest cineva aduna zilnic câte 10.000 lei de la fiecare şofer care în timpul cursei dădea dar mai mult nu dădea bilete. Numărul şoferilor de pe trasee era de circa 50 de persoane. Zilnic se adunau cam 500.000 lei. Deci lunar viceprimarul cu pricina primea cam 15.000.000 lei. Ştiu toate acestea de la doi dintre transportatori. Am discutat cu ei fără ca să ştie unul de celălalt. Unul dintre ei se jeluia spunând că vor să-l elimine din consorţiu. Motivul era că sunt prea mulţi şi banii rezultaţi prea puţini, adică le venea rândul să intre pe traseu prea rar. Ei, acum se pune întrebarea cine era vice primarul cu pricina? Unul pentru care banii primiţi de la consorţiu s-a dovedit a fi un mizilic. Ajuns pe o funcţie superioară s-a dovedit a fi mult mai inventiv dar şi mai hapsân. Ia să vedem stimaţi internauţi câtă perspicacitate dovediţi.

  • Este foarte interesant că aceste superbe oferte de serviciu apar, de regulă, după un comentariu, considerst, zic eu, inflamant de aceşti pseudoofertanţi. Adevărul nu poate eludat nici de aceste tertipuri ieftine. Cei care trebuie să afle fiţi siguri că află totul.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

9 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

9 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

9 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

9 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

9 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

9 ore ago