Cine va câştiga în războiul dintre Garda de Mediu şi CEH?

Natalia Bumbac

Mâine, 28 octombrie, reprezentanţii Complexului Energetic Hunedoara (CEH) se vor întâlni în instanţă, la Judecătoria Petroşani, cu cei de la Garda de Mediu Hunedoara. Motivul, primul termen din dosarul în care producătorul de energie a contestat ordinul de suspendare a activităţii termocentralelor Mintia şi Paroşeni, aflate în componenţa CEH, emis de către inspectorii de la mediu în iunie 2015.

Termocentrala Paroşeni mai are o şansă
„Avem un jurist care ne reprezintă la toate acţiunile din instanţă. Până acum, în 99 la sută din procese am avut câştig de cauză. Sperăm ca orice sancţiune pe care o aplicăm să fie corectă, iar justiţia să-şi facă treaba conform actelor din dosar”, a afirmat Bogdan Sever, comisarul şef al Gărzii de Mediu Hunedoara. Soluţia dată de Judecătoria Petroşani nu va fi definitivă, putând fi atacată la instanţa superioară. Odată rămasă definitivă hotărârea instanţei, indiferent dacă va fi favorabilă sau nu CEH, aceasta va fi pusă în aplicare în cel mai scurt timp, susţine comisarul şef al Gărzii de Mediu Hunedoara. „După primirea soluţiei definitive de la instanţă, aceasta trebuie aplicată imediat”, a precizat Bogdan Sever. Întrebat despre cum se va proceda în cazul în care au apărut modificări în ceea ce priveşte situaţia celor două termocentrale din punct de vedere al îndeplinirii condiţiilor de mediu, comisarul şef al Gărzii de Mediu Hunedoara a spus că: „se vor face noi verificări. Se poate să apară modificări în cazul termocentralei Paroşeni după ce finalizează investiţia în modernizarea tehnologiei de desulfurare. Din câte am înţeles, investiţia este realizată în proporţie de 90 la sută.” Trebuie menţionat că dacă la Paroşeni au fost făcute investiţii în modernizarea tehnologiei de protecţia mediului, la Mintia acestea sunt absente.
Reamintim că în perioada 18-23 iunie 2015, Garda de Mediu Hunedoara a efectuat verificări la termocentralele Mintia şi Paroşeni, privind emisiile industriale şi stadiul realizării investiţiilor în modernizarea tehnologiei de protecţie a mediului. În urma controalelor, inspectorii au dispus suspendarea activităţii celor două termocentrale până la obţinerea actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului. În plus, termocentrala Mintia a primit o amendă de 60.000 de lei, pentru că funcţiona fără Autorizaţie Integrată de Mediu. Dispoziţia a fost contestată în instanţă.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Normele de mediu impuse de UE sunt aceleasi pe care industriile tarilor dezvoltate din UE nu le-au respectat circa 200 de ani. Faptul ca impui norme din tarile Dezvoltate asupra tarilor ÎN CURS DE DEZVOLTARE va fi o frâna economica si sociala care va duce la un dezechilibru mai accentuat intre acestea.
    Pe straini îi cam doare in dos daca avem locuri de munca in tara, dar inspectorii nostrii de mediu au tartacuta de lemn? Au urmat o scoala destul de grea dar nu pot intelege implicațiile economice si sociale ale propriilor hotărâri?
    Dati publicitatii numele celor care sterg cateva mii de locuri de munca!
    Orice lege si hotărâre se ia in numele "binelui colectiv", unde este prezenta aceasta axioma in hotararea inspectorilor de mediu?

Recent Posts

Scandal porno la Colegiul „Iancu de Hunedoara”

Scandal la Colegiul „Iancu de Hunedoara” din municipiul Hunedoara, unde un profesor de muzică, Mihai…

11 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

2 zile ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

2 zile ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

2 zile ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

2 zile ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

2 zile ago