Categories: Publicitate

Cinci sfaturi utile pentru amenajarea unui bar în living

Amenajarea unui bar în propria locuință reprezintă o soluție ingenioasă de design interior care câștigă tot mai multă popularitate. Crearea unei zone de relaxare și socializare îți oferă posibilitatea de a petrece timp prețios alături de familie sau prieteni.

Mulți optează pentru această variantă deoarece adoră să savureze o băutură la bar, însă într-un cadru intim și comod. Alții vor un colțișor în care să își etaleze cu mândrie colecția de vinuri, în timp ce multe dintre persoanele cu locuințe open space găsesc utilă amenajarea unui bar pentru a delimita bucătăria de living.

Indiferent de motive, barul conferă camerei de zi un aspect elegant și rafinat. Iată câteva sugestii utile care te vor ajuta să obții un decor modern și plin de personalitate chiar la tine acasă.

Găsește locul potrivit pentru amplasarea barului

Dacă ai o cameră de zi open space cel mai simplu ar fi să amenajezi barul ca despărțitor între bucătărie, zonă de relaxare și loc de servit masa. În cazul în care nu te bucuri de o locuință prea generoasă, această variantă va fi extrem de potrivită pentru a crea impresia de spațiu mărit.

În situația în care nu ai un living deschis și nici nu te încântă ideea de a sparge peretele, folosește-te de unul dintre colțurile sufrageriei pentru a realiza barul. Este important ca zona aleasă să nu fie intens circulată pentru că te va incomoda atât pe tine cât și pe ceilalți locatari.

Ține cont de dimensiuni și design

Dimensiunea barului depinde foarte mult de spațiul de care dispui, însă încearcă să nu aglomerezi foarte mult livingul cu această zonă. Designul trebuie ales în funcție de celelalte elemente de decor existente în sufragerie pentru a obține o amenajare unitară.

De exemplu, într-o amenajare contemporană, minimalistă, se potrivește foarte bine un bar atipic, semicircular, realizat din sticlă și oțel. Dacă îți dorești o masă de bar din lemn de tip cramă, în formă de U sau L, atunci trebuie ca restul mobilierului trebuie să fie liniar, realizat din același material.

Alege corect piesele de mobilier

Pentru a amenaja un bar de efect este esențial să alegi piese de mobilier deosebite. Masa trebuie să se integreze armonios în decorul livingului și să fie adecvată stilului ales în încăpere. Din fericire există o mulțime de modele, forme și dimensiuni care se încadrează ușor în orice spațiu. Pe lângă aceasta, ia în considerarea alegerea unor scaune de bar spectaculoase deoarece vorbim de piesele care oferă barului tău mai mult farmec și prestanță.

Sunt potrivite scaunele înalte, care să se asorteze cu masa de bar ori din contră, care oferă un contrast vizual deosebit. Poți alege modelele cu spătar dacă îți dorești mai mult confort, însă ai la dispoziție și variante fixe, cu înălțime ajustabilă ori chiar rotative.

 

Optează pentru cât mai multe spații de stocare

Împreună cu o multitudine de cocktailuri și băuturi, la barul de acasă poți servi și gustări. În cazul în care desparte bucătăria de living, acesta poate fi utilizat și ca loc de servit masa. Din acest motiv, compartimentarea barului trebuie realizată cu atenție.

Tejgheaua trebuie să fie cât mai încăpătoare, mai ales că e important să ai la îndemână atât pahare, cât și tacâmuri sau veselă. Fii cât mai practic și optează pentru o masă de bar cu rafturi și sertare, iar în partea superioară amplasează suporturi ori etajere pentru pahare.

Atenție la sticlele de vin: încearcă să le depozitezi în spații bine amenajate deoarece stocat în condiții improprii vinul își pierde din calități. De asemenea, un minifrigider lângă bar sau în interiorul acestuia îți va permite să păstrezi la îndemână băuturi reci.

 

Iluminează corect barul

Ca în orice amenajare, iluminatul joacă un rol important și atunci când vine vorba de realizarea unui bar. Lumina oferă acestei zone mai mult dinamism, poate crea iluzia de spațiu și reprezintă varianta perfectă pentru a scoate în evidență acest mic colț de rai. Montează becuri LED în partea superioară ori laterală a barului ca să ai o vizibilitate bună atunci când prepari băuturile, și spoturi cu intensitate și cromatică diferite ca să elimini monotonia.

Crearea unui bar în propria locuință te scutește de toate neplăcerile pe care poți să le întâmpini atunci când ieși în oraș. Aglomerația din trafic și din localuri, dificultăți în rezervarea unei mese, băuturi preparate în grabă, toate vor fi date uitării dacă alegi să îți petreci timpul în confortul casei tale. Inspiră-te din sfaturile noastre și amenajază în căminul tău un bar perfect pentru tine și prietenii tăi.

 

 

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

5 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

5 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

5 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

6 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

6 ore ago