Categories: ActualitateFlash

Cinci elevi eliminaţi de la Bac pentru că au vrut să copieze

Ieri, s-a desfăşurat prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea de Limba şi literatura română. În judeţ, au fost prezenţi 3.294 de candidaţi, 115 nu s-au prezentat la examen.

Nici un candidat nu a avut temperatura peste 37,3 grade Celsius, ca să nu fie lăsat să susţină testul. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi cinci candidaţi, a anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara. Astăzi are loc proba de Limba şi literatura maternă, mâine, 24 iunie. Proba obligatorie a profilului iar joi, 25 iunie – proba la alegere a profilului şi a specializării.
Rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale se fac cu anonimizarea numelui şi a prenumelui. Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 şi pe data de 01 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, al depunerii contestaţiilor, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.
Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunţate duminică, 05 iulie. (A.Năstase)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare…

16 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A scăpat de la ăia să­raci cu duhul și s-a gândit că i-ar sta bine…

o zi ago

Bulina albă

Adrian Ahrițculesei, alpinist din Petroșani Pentru că a reușit să atingă cel mai înalt vârf…

o zi ago

Bulina neagră

Adrian B., din localitatea Uricani Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unui…

o zi ago

S-a sinucis după o doză din drogul „Zombie”

Un tânăr din municipiul Lupeni s-a înecat în Râul Jiul de Vest, după ce ar…

o zi ago