Categories: Sport

Cinci deveni, în lotul naţional de aerobic

Ciprian Marinuţ

Sportivii Marian Brotei, Roberta Dănescu, Lorena Iovan, Steliana Stoenescu şi Iulian Perşe, de la CNS Cetate Deva, au trecut cu brio de perioada de probă şi au fost admişi în Lotul Naţional de Aerobic al României.

Generaţia nouă de campioni
Antrenorii Maria Fumea, Mircea Brînzea şi Mariana Mezei, cu sprijinul tehnicienilor de la cluburile din Constanţa, Deva, Bucureşti, Petroşani şi Arad, au efectuat în această vară o serioasă campanie de selecţie a juniorilor pentru promovarea celor mai buni în lotul de seniori. „Ne-am aflat, după întrecerile Mondiale din Mexic, într-un punct critic. Cei mai mulţi dintre componenţii lotului, cu succesele cunoscute la Campionatele Mondiale şi Europene, la Jocurile Mondiale, au anunţat că se retrag, cel puţin pentru o perioadă, din activitatea competiţională. S-a creat un gol şi aveam în faţă o scenă goală, fără actori, motiv pentru care am pornit la treabă”, a explicat Alina Drăgan, antrenor federal pentru gimnastica aerobică.

Aleşi pe sprânceană
Ca să emită pretenţii la admiterea în Lotul echipei naţionale, sportivii au trebuit să vină cu „un aport minim de 60 la sută” din ceea ce are nevoie un adevărat performer al gimnasticii aerobice. „Le-am zis, fără ocolişuri, că este nevoie de o implicare şi dăruire fără menajamente, că gloria şi satisfacţiile nu sunt la o întindere de mână, ci, dimpotrivă, foarte departe, şi greu de ajuns acolo… Că, ori muncesc, ori…”, a pus piciorul în prag încă din start antrenoarea Maria Fumea. După aproape două luni de antrenamente şi teste, s-a format un nou lot, în care se regăsesc cinci reprezentanţi ai CNS „Cetate” Deva. Marian Brotei,  Roberta Dănescu, Lorena Iovan, Steliana Stoenescu, Iulian Perşe domină numeric noul lot al României şi vor face echipă cu Gabriel Bocşer (Universitatea Arad), Andreea Darie, Alexandra Oprea (UNEFS Bucureşti), Iulia Marcu şi Georgiana Gheorghe (Triumf Bucureşti). Alături de ei din lot mai fac parte şi unii componenţi ai „vechii gărzi”, respectiv Dacian Barna, Bianca Gorgovan, Lavinia Panaete şi Lucian Săvulescu (Farul Constanţa).

Urmează concursuri de top
Pentru noua echipă de gimnastică aerobică a României urmează importante teste  atât pe plan intern – Campionatele Naţionale şi Cupa Farul, la Constanţa, cât şi internaţional, prima participare fiind la turneul din Ungaria, din luna octombrie.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Laurențiu Nistor: Cardiologie intervențională la Spitalul Județean de Urgență Deva

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Deva are în structura sa un departament complex destinat tratării…

14 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Se dau lupte grele într-o urbe mare din re­giunea cu lămpașe, un­de o grupare interlopă…

15 ore ago

Cetățile Dacice din Munții Orăștiei și Castelul Corvinilor, premiate la Destinația Anului 2024

Județul Hunedoara, din nou, pe podium! În cadrul competiției pentru Destinația Anului 2024, Cetățile Dacice…

15 ore ago

Bulina albă

Emil Radu Bureană - primarul comunei Vorța Pentru că a rezolvat prioritatea zero a cetățenilor,…

15 ore ago

Bulina neagră

Tibor B., din Lupeni, încarcerat în prezent într-un penitenciar din Italia Pentru că riscă să…

15 ore ago

Prefectul care și-a vândut dulceața la spitalele publice în plină pandemie vrea să păcălească hunedorenii

La numai o lună după ce a fost învestit în funcție, Călin Petru Marian a…

15 ore ago