Categories: Actualitate

Ciclist rănit de un șofer care a fugit de la locul accidentului

Maximilian Gânju

Individul a fost prins la cinci zile de la producerea accidentului rutier în urma căruia un biciclist de 52 de ani, din Orăștie, a avut nevoie de aproape trei săptămâni de spitalizare.

Zile de spitalizare
Accidentul rutier s-a petrecut pe DN7, în zona localității Spini, iar vinovatul nici măcar n-a oprit să vadă în ce stare este victima.
Și-a ascuns autoturismul avariat în curtea bunicii sale, în localitatea Căstău. ”În timp ce conducea pe DN7 a surprins și accidentat persoana vătămată, care se deplasa în același sens de mers pe bicicletă, cu con­se­cința producerii unor leziuni care au necesitat 20 de zile de îngrijiri medicale și a pă­răsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție. Inculpatul și-a con­ti­nuat deplasarea până în localitatea Căstău, a introdus autoturismul în curtea imobilului în care locuia în momentul respectiv, ocazie cu care a constatat avariile produse la auto­tu­rism, a luat fragmentele din plastic pro­ve­nind de la farul din partea dreaptă precum și sistemul de ghidaj al oglinzii retrovizoare care era desprins și le-a introdus în port­bagaj, predându-le ulterior organelor de po­liție cu ocazia depistării în trafic. Inculpatul a susținut că nu a oprit întrucât s-a panicat pe moment și i-a fost teamă și de reacția ce­lorlalți participanți la trafic care se deplasau în urma sa, observând o mașină care a oprit imediat la locul producerii accidentului. După câteva zile, în timp ce conducea ace­lași autoturism pe DN 7 în apropiere de Simeria, a fost depistat de un echipaj de po­liție și i-au fost solicitate documentele consta­ta­toare ale avariilor autoturismului, context în care a recunoscut producerea accidentului rutier”, se arată în dosar. Șoferul în vârstă de 27 de ani, din Orăștie, a fost iertat de infracțiunea de vătămare pentru că biciclistul și-a retras plângerea. N-a scăpat însă de o con­dam­nare. Judecătoria Orăștie l-a găsit vinovat pentru fuga de la locul acci­dentului. Instanța l-a condamnat la pe­deapsa de 1 an și 4 luni închisoare, dar a dispus suspendarea exe­cutării pedepsei sub supraveghere pe un termen de supra­veghere de 3 ani.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago