Categories: Comunitate

Cheile Jieţului, atracţie pentru turişti, după Revelion

Maximilian Gânju

Zeci de turişti şi localnici au ieşit la plimbare în munţii din Valea Jiului. Petrecăreţii au ales aerul tare de munte pentru a „linişti” sărmăluţele şi restul bunătăţilor de pe masa de Revelion.

Cheile Jieţului de la baza Parângului au fost locul ideal pentru plimbare, iar pentru unii, chiar încă un ultim motiv de a petrece. Aşa că un picnic pe zăpadă s-a dovedit de nerefuzat. „Am ieşit la plimbare, pentru că sunt ultimele zile de petrecere. De mâine începe munca şi am vrut o plimbare de vreo două ore, cât să luăm aer tare de munte. Este prea frumos şi ne-am hotărât să facem o plimbare prelungită. Avem mâncarea luată pentru drum în caz că li se făcea copiilor foame şi am chemat nişte prieteni să mai aducă ce mai avem nevoie pentru petrecere în aer liber”, a spus unul dintre cei ieşiţi în Cheile Jieţului. Zona sălbatică a fost şi principala ţintă a turiştilor aflaţi în Staţiunea Parâng, care au ales drumeţiile în Cheile Jieţului, pentru a admira gheţarii naturali formaţi pe stânci. Gheţarii sunt locul ideal de escaladă, iar aici îşi fac pregătirea anual salvamontişti ori temerari din alte servicii de intervenţie care vor să stăpânească salvarea de pe gheţari.
În afară de cei care au ieşit la plimbare în Cheile Jieţului, au fost şi mulţi tineri care au transformat şoseaua în pârtie pentru sanie. Ca şi în anii trecuţi, şi în acest weekend, pe drumul alpin întâlneai numeroase sănii cu tineri ce sunt tractate de autoturisme şi coboară cu viteză pe drumul naţional. “Este un act de inconştienţă, pe un drum circulat cum este cel în cauză şi plin de gheaţă. Întâlneşti zeci de copii, tineri şi chiar adulţi pe sănii şi legaţi de autoturisme care coboară în trombă pe drum şi în curbe în care cu greu se pot strecura două autoturisme”, spun salvamontiştii. În anii trecuţi, această distracţie a băgat mai mulţi tineri în spital.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

12 ore ago