Comunitate

Apa Serv Valea Jiului a inaugurat popasul turistic de la Cheile Taia

Maximilian Gânju

Un nou popas turistic a fost inaugurat de operatorul de apă şi canal din Valea Jiului, într-o zonă montană căutată de numeroşi localnici ori turişti. Popasul şi fântâna construite de Apa Serv Valea Jiului în Cheile Taia -Petrila este al treilea asemenea obiectiv realizat în urma unor acţiuni de voluntariat.

Operatorul de apă a realizat un prim popas turistic în zona Cheile Jieţului, la poalele Parângului, poarta de intrare pe Transalpina, iar obiectivul s-a bucurat de o mare apreciere din partea turiştilor. Astfel, a fost luată decizia de a se realiza un obiectiv turistic asemănător şi la poarta sudică a Retezatului, la Uricani. ”Popasul din Cheile Jieţului chiar a fost foarte bine primit de localnici şi turişti. Vă spun acest lucru pentru că noi, Primăria Petrila, am primit reacţiile şi au fost foarte bune. Şi acest popas din Cheile Taia sunt sigur că se va bucura de apreciere”, a declarat Vasile Jurca, primarul localităţii Petrila.
Potrivit conducerii societăţii de apă din Valea Jiului, aceste popasuri turistice sunt realizate pentru comunităţile locale, dar şi pentru a atrage turişti în aceste zone pitoreşti. ”Am pus în funcţiune şi cel de-al treilea loc de popas construit de Apa Serv în zona turistică Taia, lângă staţia de tratare a apei. Acest obiectiv completează proiectul asumat de noi, în ceea ce priveşte construirea a câte un loc de popas, cu apă potabilă gratuită, la fiecare staţie din cadrul Apa Serv. Pentru că ne-am dorit să fim primii «beneficiari» ai acestui obiectiv, dar şi pentru că ne-am propus să vizităm câteva dintre obiectivele turistice de pe Taia, am făcut, împreună cu colegii mei, un «galop de sănătate» pe biciclete pe Valea Tăii. Mă bucur că am reuşit să facem şi din această perspectivă ceea ce am promis că vom face şi le dorim tuturor celor care vor vizita acest frumos colţ de rai din Valea Jiului să se bucure de natură, dar şi de un pahar de apă rece, pe care-l oferim din toată inima”, a declarat Costel Avram, directorul general al Apa Serv Valea Jiului.
Un alt asemenea obiectiv ar putea fi realizat de operator şi în zona Valea de Brazi din municipiul Vulcan, după ce mai mulţi localnici i-au spus lui Avram că ar fi foarte apreciat atât de turiştii care urcă în masiv, dar şi de cei care ies să se plimbe prin zonă.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Într-o arie din sudul județului nostru, zonă protejată de lege, are loc un adevărat jaf.…

21 de ore ago

Bulina albă

Avram Iancu, sportiv temerar din Petroșani Pentru că și-a propus să traverseze Canalul Mânecii dus-întors,…

21 de ore ago

Bulina neagră

Constantin P., din municipiul Petroșani Pentru că este judecat deoarece a înșelat zeci de persoane…

21 de ore ago

Laurențiu Nistor: FC Corvinul 1921 Hunedoara, o echipă cu care ne mândrim!

Performanța obținută în acest sezon de echipa de fotbal FC Corvinul 1921 Hunedoara este una…

21 de ore ago

Polițistul corupt din Petroșani va fi judecat

Curtea de Apel Alba Iulia a dat dreptate instanței Tribunalului Hunedoara în privința acordului de…

21 de ore ago

IFN înșelat de doi soți

Aceștia s-au folosit de datele per­sonale ale fostului soț al femeii și au scos un…

21 de ore ago