Categories: Sport

CFR Simeria revine în competiţiile de seniori în 2017

Ovidiu Mănăstire

Retrasă din campionatul Ligii a IV-a la finalul sezonului 2013-2014, CFR Simeria îşi pregăteşte revenirea în competiţiile de seniori. Acest lucru se va întâmpla însă doar din sezonul 2017-2018, în campionatul următor galben-albaştrii urmând să pună baza în continuare pe sectorul juvenil.
Putea lua startul din acest an…
Participarea unei echipe de seniori la nivelul Ligii a IV-a încă din campionatul 2016-2017 e pusă în discuţie de autorităţile locale şi conducerea clubului galben-albastru, edilii oraşului feroviar fiind dispuşi să susţină activitatea acesteia în sezonul următor. „Am avut o discuţie şi cu cei de la AJF în care ne-am arătat disponibilitatea de a reveni în competiţiile de seniori din sezonul viitor. Autorităţile locale ne-au informat că pot susţine o echipă de seniori încă din acest an”, a precizat Vasile Hriţac, preşedintele secţiei de fotbal a clubului CFR Simeria.
…însă mai aşteaptă un sezon
Miercuri seară, la Simeria, a avut loc o întâlnire la care au participat autorităţile locale, conducerea clubului CFR, antrenorii din acest club dar şi foşti fotbalişti, tema discuţiei fiind înscrierea unei echipe de seniori în Liga a IV-a încă de acum sau din sezonul 2017-2018. „La această întâlnire s-au discutat două variante. Prima, înscrierea unei echipe de seniori  în Liga a IV-a, formată din cei mai buni juniori ai clubului şi câţiva fotbalişti experimentaţi, încă din sezonul viitor şi a doua, continuarea proiectului bazat pe centrul juvenil în sezonul 2016-2017 şi înscrierea echipei de seniori abia din campionatul 2017-2018. Timpul scurt pe care îl aveam la dispoziţie, pentru crearea unei echipe de seniori încă din acest an, plus faptul că unii din fotbaliştii pe care voiam să-i aducem sunt sub contract cu alte cluburi, ne-au făcut să alegem a doua variantă. Practic, în sezonul 2016-2017 vom continua să participăm la competiţiile de juniori republicani A şi B, în acelaşi timp urmând să pregătim echipa de seniori pentru sezonul 2017-2018”, a spus Vasile Hriţac.
Vor în Liga a III-a din 2019
Planurile clubului galben-albastru nu se opresc aici, conducătorii simerieni dorind ca în decurs de doi-trei ani, echipa să revină în Liga a III-a. „Autorităţile locale ne-au confirmat că pot susţine o echipă în Liga a III-a. Eu cred că e maximum ce îşi poate permite un oraş ca Simeria iar noi sperăm ca în doi-trei ani să ajungem acolo, acela ar vârful piramidal al proiectului. Ne dorim ca în 2019, când clubul CFR Simeria împlineşte 110 ani de existenţă, să revenim în Liga a III-a”, a mai spus Vasile Hriţac. Echipele de juniori ale celor de la CFR Simeria au avut comportări bune de-a lungul sezonului 2015-2016. Speranţa conducătorilor se leagă de generaţia născută în anii 1998-1999, cea care în campionatul republicani de juniori B a avut o comportare excelentă, terminând pe locul 6 în seria sa, după ce a cochetat etape bune şi cu podiumul clasamentului.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago