Categories: Actualitate

Cetatea, asaltată de turişti

Revine în suita ofertelor turistice de top ale judeţului Hunedoara la manifestările expoziţionale naţionale şi Cetatea Devei, după amplele lucrări de reabilitare realizate cu fonduri europene.
Chiar înainte de prezentarea şi promovarea sa la cea de a XXXVI – a edţie a Târgului de Turism al României, care îşi deschide porţile la jumătatea acestei săptămâni, la Romexpo, în Bucureşti, cetatea deveană a cunoscut un important aflux de turişti din ţară şi din străinătate. După unele statistici întocmite la nivelul Primăriei municipiului Deva, din luna aprilie a acestui an, când obiectivul turistic şi istoric a fost redeschis publicului, Cetatea a fost vizitată de aproximativ 170.000 de persoane. Luna august a fost lună de vârf din punct de vedere al numărului de vizitatori – peste 38.000. Chiar şi în extrasezon, numărul turiştilor se menţine ridicat. Spre exemplu, numai în luna octombrie au urcat dealul Cetăţii peste 12.000 de persoane. Dintre vizitatorii Cetăţii, 57 la sută au fost adulţi de vârstă medie, 33 la sută au fost copii şi aproape o zecime – persoane în vârstă. (D. Popescu)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

De ce ai alege o drujbă electrică?

Într-o lume în care tehnologia avansează rapid, instrumentele electrice devin din ce în ce mai…

12 ore ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

17 ore ago