Categories: Sport

Cetate negociazã cu patru antrenori

Ciprian Marinuţ

Clubul Cetate Deva a purtat, ieri, tratative  cu patru tehnicieni cu cărţi de vizită impresionante în handbalul românesc, pentru a-l înlocui pe tehnicianul Cornel Bădulescu (foto), care se confruntă cu probleme de sănătate.  Numirea unui nou antrenor va avea loc cel mai probabil azi sau mâine, întrucât handbalistele devene pleacă joi în turneu în Ucraina.
Mizează pe experienţă
Absenţa de la turneul de la Craiova, din cauza unor probleme medicale, a tehnicianului Cornel Bădulescu, i-a obligat pe oficialii grupării Cetate Deva să caute soluţii pentru aducerea unui nou antrenor. Au fost suficiente câteva telefoane şi pe lista de tratative au şi apărut patru antrenori cu reputaţie şi performanţe notabile. Discuţiile s-au purtat ieri, fie telefonic, fie direct, iar o decizie de numire a unui nou tehnician se va lua azi sau mâine. „Sunt suficienţi antrenori valoroşi liberi de contract sau cu angajamente la echipe care se confruntă cu greutăţi financiare, aşa că am demarat rapid negocieri cu patru antrenori. Ne dorim un tehnician sănătos şi dispus la muncă multă, care să vină să pună în valoare potenţialul lotului de jucătoare pe care îl are echipa. Personal, prefer un tehnician cu experienţă, care să poată ţine sub control personalitatea oricărei jucătoare şi care să fi dovedit prin performanţele de până acum că e competent şi profesionist. Suntem în discuţii avansate cu un astfel de antrenor, iar dacă răspunsul său va fi pozitiv, el va fi cel care va prelua banca tehnică a echipei. În orice situaţie, vom găsi un tehnician care să preia echipa cel mai târziu până joi, când este programată plecarea la turneul din Ucraina”, a precizat Marian Muntean, preşedintele clubului Cetate Deva. Turneul din Ucraina va avea loc la Ujgorod, la finalul săptămânii, şi va alinia la start patru echipe. Alături de Cetate, la competiţie vor mai participa: Karpaty Ujgorod (campioana Ucrainei), NKS Dunaferr din Ungaria şi încă o echipă din Rusia.
„Fentate” de craioveni
Plasaţi pe locul doi de organizatori în clasamentul final al „Cupei Craiova”, Cetate Deva este de fapt câştigătoarea morală şi reală a turneului. Marian Muntean, preşedintele clubului devean, susţine că oficialii echipei craiovene au tras sforile neregulamentar, pentru a pune ei mâna pe trofeu. „Trei dintre cele patru echipe se aflau la egalitate de puncte (patru n.r.) cu câte două victorii. În acest context, trebuia să se întocmească un clasament între cele trei formaţii, fără a lua în calcul rezultatele cu cea de-a patra echipă. Într-un astfel de clasament, Cetate Deva ar fi fost pe locul I, nu pe doi, cum au decis, în mod neregulamentar, cei de la SCM Craiova. Oricum, Cetate este câştigătoarea morală, dar şi reală a competiţiei, deşi acest aspect e mai puţin important”, a precizat Marian Muntean. Pentru edificare, iată rezultatele turneului de la Craiova: CSM Bucureşti – HCM Rm. Vâlcea 35-29; SCM Craiova – CSM Cetate Deva 30-29; CSM Cetate Deva – HCM Rm. Vâlcea 33-28; SCM Craiova – CSM Bucureşti 29-30; CSM Bucureşti – CSM Cetate Deva 32-33; HCM Rm. Vâlcea – SCM Craiova 26-33.
Campionatul Ligii Naţionale de handbal feminin va începe în data de 5 septembrie.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago