Categories: Comunitate

Cererile devenilor, onorate de Serviciul de Gospodărire Municipală

Magdalena Şerban

La solicitarea cetăţenilor, reprezentanţii Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală (SPÎGM) Deva încearcă să onoreze, printre altele, cât mai multe cerinţe legate de înlocuirea sau suplimentarea mobilierului stradal (în special în zona blocurilor) sau montarea unor garduri de împrejmuire a zonelor verzi.

„Un exemplu deja pus în practică este gardul de împrejmuire a zonelor verzi adiacente blocurilor din cartierul Dacia din Deva. Aici au fost montate suporturi pentru ghivece cu flori, iar totul a fost realizat în regie proprie, de către angajaţii noştri şi cu materialele noastre. Gardul este din fier forjat şi a fost conservat, fiind pus, pe vremuri, pe B-dul Iuliu Maniu. Ce scoatem din arealul ce necesită reabilitare nu ducem la fier vechi, ci încercăm să folosim acolo unde e nevoie. A mai fost montat pe B-dul Decebal, în preajma Şcolii «Regina Maria», în cartierul Dorobanţi (fostul Favorit) etc. Nu este singura cerinţă de acest gen, aşa că ne vom da silinţa să executăm cât mai multe lucrări pentru a veni în întâmpinarea doleanţelor devenilor. Însă, pentru asta trebuie să fim contactaţi de asociaţiile de proprietari. Urmează să mai punem în zona Micro 15, mai exact, la Uzo Balcan“, a precizat Irinel Faur, directorul S.P.Î.G.M. Deva.
O altă noutate este că vor fi înlocuite băncile stradale deteriorate (se înlocuiesc scândurile afectate de vreme), iar la blocurile unde s-au cerut bănci şi măsuţe pentru relaxare/socializare se vor implementa, dar pe rând. De asemenea, Parcul Cetate va beneficia de noi topiari, pe lângă cei doi ce pot fi admiraţi la ora actuală (figurine din iarbă, inspirate din desenele animate). Reamintim că devenii pot transmite instituţiei sugestii, propuneri sau opinii, la nr. de telefon 0254-233.588 (inclusiv în perioada weekend-ului) sau 0744-354.828 (persoană de contact Ovidiu Oltean).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

20 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

20 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

20 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

20 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

20 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

20 de ore ago