Categories: Comunitate

Cereri numeroase pentru locuinţe sociale la Primăria Deva

Cererile pentru acordarea unei locuinţe sociale adresate administraţiei locale a municipiului Deva depăşesc cu mult numărul locuinţelor disponibile.
„În total, la Primăria Deva sunt înregistrate 732 de cereri, dintre care 220 sunt complete şi au fost incluse pe lista de priorităţi aprobată pentru anul 2016, restul cererilor, în număr de 512, sunt incomplete şi neactualizate. Locuinţele sociale se repartizează în funcţie de gradul de disponibilizare a celor ocupate. În prezent, comisia de locuinţe sociale a repartizat toate spaţiile locative disponibile la nivelul lunii ianuarie 2016 – respectiv cinci camere de cămin”, a precizat Mona Voinescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva.
Persoanele care solicită o locuinţă socială trebuie să depună o cerere la primărie, precum şi o declaraţie notarială din care să rezulte că titularul cererii, după caz, soţul sau soţia acestuia şi ceilalţi membri majori din familie, nu au un imobil în proprietate. Trebuie să depună adeverinţe privind veniturile lunare, dar şi actele de stare civilă, cum ar fi cartea de identitate, certificatul de naştere etc. În cazul în care solicitantul suferă de anumite boli care necesită atribuirea unei camere în plus va trebui să depună adeverinţă medicală în acest sens. De asemenea, dacă titularul cererii face parte din categoria tinerilor proveniţi din case de ocrotire socială, sau a persoanelor cu handicap grav sau accentuat, a invalizilor de gradul I sau II, a veteranilor sau văduvelor de război va trebui să depună documente care să ateste această calitate. (N. Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

20 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

20 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

21 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

21 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

21 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

21 de ore ago