Start la construirea a douã blocuri de locuinţe sociale în cartierul Grigorescu din Deva

  Natalia Bumbac

Primăria Deva a semnat ieri ordinul de începere a lucrărilor pentru două blocuri de locuinţe sociale în cartierul Grigorescu din municipiu. Practic, de ieri, constructorul a luat în primire lotul de teren de aproximativ 8.000 de metri pătraţi de pe strada Constantin Brâncuşi, unde, în următoarele luni, în locul în care acum se află ruinele mai multor imobile care aparţin domeniului public, se va ridica un ansamblu de locuinţe sociale moderne, dotate cu toate utilităţile.

Schimbarea la faţă a cartierului Grigorescu
„Ne dorim să dezvoltăm acest cartier al municipiului Deva, unde locuiesc mai multe persoane cu probleme sociale. Sper ca în decurs de patru-cinci ani de zile, acest cartier să fie într-adevăr o zonă care poate fi vizitată şi cu care să ne mândrim, să se construiască aceste blocuri de locuinţe sociale. Să demolăm acele barăci care sunt pe domeniul public şi să facem şi acolo nişte locuinţe sociale. Aici se construieşte deja o biserică. Trebuie să facem puţină igienizare, puţină curăţenie şi puţină dezvoltare a acestui cartier, care atâţia ani a fost văduvit, aici fiind mai mult o zonă cu terenuri agricole. Deva se poate dezvolta nu doar spre Sântuhalm şi Simeria, ci şi în cartierele de case, cum ar fi perimetrul Dealului Cetăţii sau acest cartier”, a afirmat Petru Mărginean, primarul municipiului Deva.

Peste 800 de cereri de locuinţe sociale
Proiectul demarat ieri vine pe fondul numărului mare de cereri pentru locuinţe sociale, în jur de 800, depuse la Primăria Deva. Astfel, în cartierul Grigorescu, pe lângă cele două blocuri a căror construire a început deja, vor mai fi ridicate altele două. În plus, Primăria Deva încearcă să achiziţioneze un bloc în cartierul Micro 15, care va fi destinat tot pentru locuinţe sociale. Cele două blocuri de locuinţe modulare din cartierul Grigorescu vor fi construite pe structură metalică şi vor avea patru nivele, P+3 etaje. În total, în ambele imobile vor fi 72 de apartamente, fiecare bloc urmând să fie compartimentat în câte 30 de apartamente cu o cameră şi şase apartamente cu două camere. Suprafeţele acestor locuinţe sunt extrem de generoase, de la 53 la 57 de metri pătraţi vor avea apartamentele cu două camere şi 37 de metri pătraţi, cele cu o cameră. Ansamblurile de locuinţe vor fi încadrate de spaţii verzi, alei pietonale şi carosabile, va fi construit un loc de joacă pentru copii şi vor fi amenajate parcări pentru autoturisme. Proiectul se realizează din bani de la bugetul local, valoarea investiţiei fiind de 11.967.062 de lei cu TVA, lucrările având termen de finalizare de 11 luni.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că o duduie e pe făraș, după ce nu a ascultat ordinele…

3 ore ago

Bulina albă

Gelu Ovidiu Tirian, decanul Facultății de Inginerie Hunedoara Pentru că aproape toți absolvenții acestei facultăți…

3 ore ago

Bulina neagră

Septimiu T., din municipiul Deva Pentru că a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după…

3 ore ago

Peste 80% dintre absolvenţii Facultăţii de Inginerie şi-au găsit un loc de muncă în specialitate

Peste 80 la sută dintre absolvenţii Fa­cultăţii de Inginerie Hunedoara (FIH), din cadrul Universităţii Politehnica…

3 ore ago

„Spartanii” de la Hunedoara au făcut victime colaterale

Patru hunedoreni au fost deja con­damnați în dosarul „revoltei din Hunedoara”, când mai mulți locuitori…

3 ore ago

Enervat de colegul de celulă, un deținut din Hunedoara a fost la un pas de crimă

Și-a băgat în comă camaradul de detenție după ce l-a lovit cu un tele­vizor în…

3 ore ago