Categories: Ultima Ora

Centrul de Sănătate din Călan a fost desfiinţat

Guvernul a decis, ca urmare a unei solicitări venite din partea Prefecturii Hunedoara şi a Consiliului Judeţean Hunedoara, desfiinţarea Centrului de Sănătate din Călan.

În conformitate cu prevederile unei Hotărâri de Guvern  din 2010, Consiliul Local Călan a preluat managementul asistenţei medicale pentru Centrul de Sănătate Călan. Dar, ulterior, a aprobat iniţierea procedurii de desfiinţare a Centrului de Sănătate din oraş. Mai mult, se arată în motivarea Guvernului, C.L. Călan nu şi-a exprimat acordul cu privire la transformarea fostului spital în cămin pentru persoane vârstnice, ceea ce a atras lipsa finanţării acestei unităţi sanitare. Anul trecut Centrul de Sănătate din Călan a trecut în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, însă nici aşa nu a putut deveni funcţional.

Ca urmare a solicitării Prefecturii şi a Consiliului Judeţean Hunedoara, Guvernul a decis desfiinţarea Centrului de Sănătate Călan. Toate componentele bazei materiale ale instituţiei amintite, achiziţionate cu finanţare de la bugetul de stat sau cu credite externe garantate de Guvern, precum şi celelalte componente ale bazei materiale inclusiv stocurile de medicamente, materiale sanitare şi aparatură, vor fi date în administrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva. (M.Crivăţ)

 

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Bucurie mare la Calan!!??
    Vad ca nu plinge nimeni cu ocazia desfiintarii centrului de sanatate, de catre actualii guvernanti. Numai inchiderile de pe vremea lui Boc au fost " nocive" si cu "strigaturi"???
    :)

  • oare a mai ramas ceva de desfintat in orasul calan? ce se intampla cu populatia orasului? nu sunt bani ptr medicamente acum trb si ptr transport? sau cine vrea sa mearga la medic primeste bilete de transport gratuite?????????????

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

11 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

11 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

11 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

11 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

13 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

13 ore ago