Categories: Comunitate

Centru de evaluare Covid, la Sanatoriul din Brad

Magdalena Șerban

Circa 230 de centre de evaluare am­bulatorie pentru pacienții Covid-19 vor fi deschise în România în valul 5 al pan­de­miei, iar lista lor ar putea fi disponibilă odată cu adoptarea unei Hotărâri de Guvern. Unul dintre ele va fi la Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad.

Se așteaptă normativele
„Am pregătit spațiul necesar pentru punerea în funcțiune a unui centru de eva­luare, cu respectarea circuitelor, aici putând să fie efectuate investigații paraclinice, de laborator și examen radiologic pulmonar. In­ter­valul orar de funcționare va fi 8:00 – 20:00, de luni până vineri. Așteptăm regle­mentările referitoare la desfășurarea acti­vității, prin existența unor asemenea locații scăzând presiunea pe unitățile de primiri urgențe, centrele deservind pacienții cu forme ușoare și medii. Ceea ce este sigur e că pacienții SARS-CoV-2 vor fi preluați în regim de spitalizare de zi (n.r. – fără să fie internaţi peste noapte), pentru a li se putea face investigații în urma cărora doctorii vor prescrie medicamentația ce va fi admi­nis­trată la domiciliu”, a declarat medicul primar pneumolog Marcel Iosif Cârjea (foto), mana­gerul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Brad. De precizat că persoanele cu Covid vor ajunge în aceste centre în ziua confirmării sau în cea imediat următoare, autoritățile luând în calcul inclusiv prescrierea unor antivirale precum Favipiravir ori adminis­tra­rea de anticorpi monoclonali, terapii efi­ciente în primele zile după infectare pentru a preveni agravarea bolii. Nu e nevoie de bilet de trimitere, deoarece vor fi evaluați și tratați gratuit atât cei asigurați, cât și cei neasi­gurați. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că spitalele în ambulatoriile cărora vor funcționa centre de evaluare vor încheia acte adiționale cu Casele Județene ale Asi­gu­rărilor de Sănătate, iar Ministerul va pu­blica o „hartă interactivă” cu toate cele 230 care vor fi înființate în întreaga țară.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

16 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

16 ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

16 ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

16 ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

16 ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

16 ore ago