Categories: Actualitate

Celebrul balet „Lacul lebedelor“, prezentat la Deva

Adriana Clej

Cel mai faimos balet al tuturor timpurilor va fi prezentat pe scena Centrului Cultural „Drăgan Muntean“. Balerinii Companiei ”St. Petersburg Classical Balet” dansează „Lacul lebedelor“ la Centrul Cultural „Drăgan Muntean“ din Deva, sâmbătă, 10 martie, de la ora 20:00.
Este un spectacol de excepţie, interpretat de o companie-fanion a şcolii de balet ruseşti. Vedetele spectacolului vor fi balerinii Olga Golitsa, în rolul Odette/Odile, şi Denis Nedak, în rolul Siegfried. Baletul în patru acte „Lacul lebedelor“, pe muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski, în coregrafia lui Marius Petipa şi Lev Ivanov, are scenografia semnată de Evgenii Gurenco. Povestea din spatele operei are ca sursă de inspiraţie folclorul şi poveştile populare ruseşti.
Compania ”St. Petersburg Classical Balet” a fost fondată în 2014, de celebrul balerin rus Andrei Batalov, prim-solist al Teatrului Mariinsky din St. Petersburg. Premiera mondială a baletului „Lacul lebedelor“ a avut loc în 1877, la Teatrul Balşoi din Moscova.
Biletele pentru reprezentaţia de la Deva au fost puse în vânzare, la preţuri între 100 şi 120 de lei, în funcţie de locul din sală, ele se pot achiziţiona atât online, pe startickets.ro, cât şi la agenţia de bilete a Centrului Cultural „Drăgan Muntean“, de luni până vineri, între orele 16:00 şi 17:00, şi sâmbăta, între orele 11:00 şi 13:00. Informaţii suplimentare pot fi obţinute la numărul de telefon 0721-055.037.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

o zi ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

o zi ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

o zi ago