Categories: Flash

Cele mai spectaculoase cascade din lume (II)

Printre cele mai impresionante daruri ale naturii se află şi cascadele, fiecare cu frumuseţea şi unicitatea ei. Vă prezentăm astăzi alte cinci cascade dintr-un top 10 a celor mai spectaculoase cascade din lume.
6. Niagara Falls, Canada/USA
Aceasta este probabil cea mai cunoscută şi cea mai populară cascadă din lume. Are 51 m înălţime şi 1.203 m lăţime. Este formată din două secţiuni despărţite printr-o insulă, Horseshoe Falls în partea canadiană şi American Falls în partea americană. 90 la sută din debitul de apă se află în partea Canadei. Se spune că s-a format acum 10.000 de ani, iar în Europa este cunoscută din 1677. Numărul de turişti ce o vizitau an de an până în 2009 era de aproximativ 28 de milioane şi de aceea a devenit cea mai vizitată cascadă din lume.
7. Gullfoss, Islanda
Cascada Gullfoss este situată pe coasta de sud-vest a Islandei şi este una dintre cele mai încântătoare din ţară. Frumoasă, cu o lăţime considerabilă şi o înălţime de 32 m, având două niveluri situate la 90 grade, oferă o privelişte încântătoare ce impresionează orice vizitator.
8. Yosemite Falls, California USA
Având o înălţime de 739 m Yosemite Falls este considerată ca fiind cea mai înaltă cascadă din America de Nord şi a şasea ca mărime din lume. Vederea spectaculoasă a căderilor de apă alături de stâncile din granit şi copacii Sequoia, îţi taie respiraţia. Acest lucru face ca Yosemite Falls să fie unul dintre cele mai impresionante obiective turistice din America şi una dintre cele mai vizitate cascade din lume.
9. Nohkalikai Falls, India
Cu înălţimea sa de 335 m, Nohkalikai Falls este una dintre cele mai înalte cascade din India. Cel mai important lucru care o caracterizează este situarea sa în una dintre cele mai umede locuri de pe Pământ. La baza cascadei s-a format un fel de piscină cu o culoare neobişnuită a apei.
10. Plitvice Falls, Croaţia
Nu este una dintre cele mai înalte sau mai late cascade din lume, dar priveliştea oferită este uimitoare şi unică în lume. Acest Parc Naţional este renumit pentru lacurile sale aranjate sub formă de cascade. Există 16 lacuri ce pot fi văzute la suprafaţă. Sunt formate din mai multe râuri mici sau râuri subterane. Peisajul de aici este un spectacol incredibil format din culori distincte, de la azur la verde şi de la gri la albastru. (Georgiana Velea)
(Articol şi foto preluate de pe site-ul http://www.infoturism.ro/atractii-turistice/turismall)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

17 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

17 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

17 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

17 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

17 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

17 ore ago