Categories: ActualitateFlash

Cei 13 care au ridicat mâna

Sorina Popa

După ratările din consiliile locale din Petrila, Călan, Boşorod şi Băcia, iată că aleşii locali deveni au făcut ceea ce nu se aştepta nimeni. Au aprobat, e adevărat, la limită, transmiterea unei suprafeţe de 97.100 de metri pătraţi de teren, din domeniul public al municipiului Deva, în domeniul public al judeţului Hunedoara şi în administrarea Consiliului Judeţean, pe terenul respectiv urmând să se construiască deponeul ecologic de gunoi al judeţului.  

Sute de semnături strânse
Asta înseamnă că, după trei ani de încercări, de a construi o groapă ecologică de gunoi, lucrurile au ieşit aşa cum vroia conducerea judeţeană. Adică, dacă deponeul ecologic nu s-a putut realiza la Petrila, sau la Călan-Boşorod, şi nici chiar la Băcia, s-a putut la Deva. Iar groapa de gunoi va fi ridicată în zona localităţii Bârcea Mică, într-o zonă numită de localnici „La copaci”. Oamenii din Bârcea Mică, Bârcea Mare, dar şi din Cristur şi Peştişu Mare, care consideră că vor fi afectaţi de această investiţie, au strâns deja câteva sute de semnături, ei luând în zilele viitoare, drumul către Bucureşti, pentru a-şi spune nemulţumirile legate de această construcţie care, susţin ei, le va afecta viaţa de zi cu zi.

Administratorul public al judeţului a prezentat situaţia
Ieri, după ce luni, proiectul de transfer al terenului a căzut în şedinţa de consiliu, proiectul a fost pus, din nou, pe ordinea de zi. Şi, surpriză, a trecut. Au fost necesare 13 voturi, exact câţi consilieri deveni au fost prezenţi la şedinţă. Nu ne miră că a trecut proiectul de hotărâre respectiv, mai ales dacă ne gândim că pe 9 decembrie, vor fi alegeri parlamentare şi unii dintre candidaţi au nevoie şi de voturile adversarilor politici.
Administratorul public al Consiliului Judeţean Hunedoara, Dan Stoian, a prezentat investiţia în faţa aleşilor locali deveni, reuşind să-i convingă pe cei prezenţi – de la USL, PP-DD şi unul de la PDL – să-şi dea votul. Deponeul ecologic este o investiţie care costă 70 de milioane de euro, plus TVA, aproape întreaga sumă fiind din fonduri europene. Ultima decontare a construcţiei va trebui să se facă până în iulie 2015, deci, lucrurile sunt în întârziere gravă. Suprafaţa pe care se va ridica groapa ecologică de gunoi este de 30 de hectare, dintre care 10 hectare ale CJ, 10 hectare de la Unitatea Militară din zonă şi cele 10 hectare de la CL Deva.

Vor să iasă în stradă
Problema este însă că locuitorii care trăiesc în zona unde va fi construit deponeul sunt revoltaţi de-a binelea de această investiţie. De fapt, susţin ei, într-un studiu de impact, se arată că oamenii de acolo vor fi deranjaţi de mirosul urât atunci când va fi cer senin sau înnorat. Dar, asta nu i-a împiedicat pe cei 13 aleşi deveni să voteze transferul de teren în vederea realizării investiţiei.
Locuitorii din zona respectivă vor ieşi să protesteze şi spun că nu se vor lăsa uşor şi nu vor accepta construcţia gropii de gunoi, într-o regiune unde se face turism.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • rusine Deva si celor 13 basinosi care au votat ca intr-o zona de potential turistic veti arunca cacatul deveniilor la ei in casa, poluare, stres, galagie,etc.RUSINE!dati va rugam numele celor 13 vinovati!

  • Stimata redactie va rugam sa publicati numele celor 13 gunoieri si partidele politice din care fac parte ,din poza ii recunosc pe Tonea de la PSD si Hansi de la PNL cel care toata iarna era cu portavocea la "mitingurile"' de la Casa de Cultura ,vad ca a ajuns consilier local, nu sunt de acord cu gropa de gunoi , locuiesc in Santuhalm si cred ca si la noi ca si in Deva vor veni mirosurile imputite ,goange si sobolani ,imi pare rau ca am votat cu primarul Petre Marginean si USL in vara ,isi bat joc de noi ,primarul si consilierii USL care sunt cei mai multi ,in loc sa nu fie de acord cu groapa de gunoi cum au fost cei din Bosorod si Petrila ,au fost de acord ca municipiul Deva resedinta judetului sa fie groapa in care se vor aduna toate gunoaiele din Hunedoara ,Brad , Simeria Orastie ,Hateg ,din toata Valea Jiului plus comunele , ce '' interese'' au acesti gunoieri imputiti ? Rusine gunoaielor umane ,am votat USL si regret.

  • Publicati-le numele, doar e informatie publica. Mai ales ca asa ne-ati lasat sa intelegem din titlu. Ce ziaristi sunteti?

  • poate ar trebui sa iasa si devenii in strada la fel ca si ceilalti care s-au opus pana acum amplasari gunoiului in localitatile lor

    Marginean e sluga lui Molot, iar Hanzi un gunoi

  • Din pacate Deva este resedintza judetului Hunedoara!!! Si cum din punct de vedere economic este declarat "decedat", poate prin groapa ecologica, se va revigora...!!!
    Si oricum prebuia "umplut" cu ceva spatiul gol din viitoarea conurbatzie Deva-Simeria-Hunedoara: "dejectziile comune" -NE VOR UNI MAI BINE !!
    S-auzim numai de bine !
    :)

  • Gunoaiele Devei, adica cei care au votat sa aduca molotzul intregului judet in casele devenilor sunt urmatorii:
    1. Ardelean Nelu – USL - Uniunea Social Liberală
    2. Hanzi Stan - USL- Uniunea Social Liberală
    3. Chişotă Roxana-Axenia - USL- Uniunea Social Liberală
    4. Moş Ovidiu - USL- Uniunea Social Liberală
    5. Cristescu Ion - USL- Uniunea Social Liberală
    6. Demeter Ioan - USL- Uniunea Social Liberală
    7. Surgent Marius-Gheorghe - USL- Uniunea Social Liberală
    8. Takacs Iosif - USL- Uniunea Social Liberală
    9. Ţonea Vasile - USL- Uniunea Social Liberală
    10. Frânc Oana Elisabeta - USL- Uniunea Social Liberală
    11. Coroiu Tiberiu – PPDD - Partidul Poporului Dan Diaconescu
    12. Muntean Marian – PPDD - Partidul Poporului Dan Diaconescu
    13. Oprişiu Corina-Violeta – USP - Uniunea Social Populară

    ....Borca Tiberiu-Mircea – USP - Uniunea Social Populară a fugit in timpul sedintei !!!

    Toti cei care au votat imbolnavirea devenilor si a copiilor nostrii sunt niste tradatori ordinari.
    Aceistia vor cersii votul nostru:
    BOGDAN TAMPAU de la USL
    MARIAN MUNTEAN de la PPDD
    Noi sa le dam votul ... iar ei ne vor otravii!!!
    si toate pentru banii...comisionul ajunge la 3 milioane de euro!!!
    NISTE NEMERNICI!!!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago