Ceartã în Consiliul Judeţean, din cauza brãdenilor

Cristina Ghenea

Soluţionarea problemei de la Brad, cu privire la furnizarea agentului termic, a produs controverse şi în Consiliul Judeţean (CJ). Toate au decurs normal în şedinţa de vineri, până s-a pus în discuţie alocarea unor fonduri substanţiale către primăria acestui municipiu.

Pedeliştii au vrut să-l ajute pe Cazacu
Este vorba despre utilizarea sumei de 1.080.000 de lei, din fondul de rezervă bugetară a Consiliului Judeţean, pentru acordarea de ajutoare unor unităţi administrativ-teritoriale, aflate în stare de extremă dificultate. Potrivit proiectului de hotărâre, banii se împart între 38 de primării, însă pentru Brad au fost alocaţi doar 150.000 de lei, mult prea puţin pentru a rezolva problema cetăţenilor din municipiu. De aceea, consilierii PDL au propus ca întreaga sumă să fie dată Primăriei Brad. „Cred că ar fi mai bine să facem un amendament prin care să alocăm toţi cei 1.080.000 de lei către Brad, pentru a le rezolva oamenilor problema cu căldura“, a declarat Ioan Chirilă. Cum era de aşteptat, majoritatea aleşilor, dar nici preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, nu au fost de acord cu propunerea respectivă, cu toate că primarul Bradului este membru PSD. „Dacă vreţi ca toată suma să fie dată la Brad, înseamnă că aveţi ceva şi cu Crişciorul şi cu Lupeniul, care sunt în aceeaşi situaţie, şi au sume cuprinse în acest proiect“, a precizat Tiberiu Balint, consilier PNL. După mai bine de o oră de certuri pe acest subiect, aleşii judeţeni au votat împotriva amendamentului şi au împărţit suma între toate cele 38 de localităţi prevăzute în proiect.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând…

3 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

19 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

19 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

19 ore ago