Cea mai vârstnică hunedoreancă, sărbătorită la 104 ani

Sorina Popa

Elisabeta Diniş (în foto), locuitoare a municipiului Deva, a fost sărbătorită, ieri, la împlinirea vârstei de 104 ani.

Doamna Elisabeta este cea mai vârstnică hunedoreancă, iar în ţară mai sunt doar vreo două-trei persoane care au împlinit această frumoasă vârstă. Rudele şi apropiaţii au venit ieri acasă la deveancă să o sărbătorească. Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, i-a făcut şi el o surpriză doamnei Ely, aducându-i un tort, un buchet de flori şi o diplomă de excelenţă.
„Are un suflet bun, niciodată nu a vorbit de rău pe nimeni şi e foarte evlavioasă. A făcut mişcare toată viaţa şi a mâncat sănătos”, spun despre doamna Elisabeta cei apropiaţi.
Elisabeta Diniş a lucrat ca diriginte de Poştă, la Brad. S-a născut la Viena, într-o familie cu şapte copii. Citeşte şi acum fără să folosească ochelari, este vioaie şi are poftă de viaţă. Venerabila centenară a primit mai multe buchete de flori şi torturi din partea rudelor şi prietenilor care i-au mai rămas. „A fost un moment foarte emoţionant. Nu am mai văzut până acum atâta vitalitate la o doamnă în vârstă. Pofta ei de viaţă trebuie să fie un exemplu pentru toţi cei mai tineri decât ea. Am înţeles că doamna Elisabeta a fost şi este o femeie credincioasă, cu sufletul deschis şi iată că Dumnezeu i-a dăruit atâţia ani. Este cea mai vârstnică deveancă, iar la nivelul ţării mai sunt două sau trei persoane care au împlinit 104 ani. I-am promis că voi veni şi la anul şi peste doi ani la ziua ei şi îi doresc să trăiască cât mai mult. O viaţă echilibrată, o gândire pozitivă se pare că sunt secretele vieţii lungi. Şi, credinţa în Dumnezeu. Voi lua prânzul cu ea şi cu invitaţii ei”, a spus primarul municipiului Deva.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.