Categories: Sport

Ce venituri ar putea să adauge Campionatul Mondial de Fotbal economiei Qatarului. Ţara ar urma să atragă 1,2 milioane de vizitatori

Găzduirea Campionatului Mondial de Fotbal 2022 ar putea să adauge economiei Qatarului până la 17 mi­liarde de dolari, o cifră mai mică decât estimările anterioare care vorbeau de un impuls de 20 de miliarde de dolari, transmite Bloomberg.

Expansiune rapidă
Ţara din Golful Persic ar urma să atragă 1,2 milioane de vizitatori în acest an, mai puţin decât estimările iniţiale conform cărora numărul de vizitatori urma să crească cu 1 până la 1,5 milio­ane de vizitatori, a declarat Nasser Al Khater, directorul general de la FIFA World Cup Qatar 2022, într-un interviu pentru Bloomberg Television. Qatarul vrea să profite de turneul care va începe în luna noiembrie pentru a-şi prezenta expansiunea rapidă dintr-un mic sat de pescuitori de perle într-o me­tropolă a Golfului Persic, o putere în domeniul exporturilor de energie şi un important hub de tranzit.

Spații insuficiente
Cu toate acestea, Campionatul Mon­dial de Fotbal 2022 este afectat de controverse legate printre altele de modul cum au fost trataţi muncitorii emigranţi, mulţi venind din ţările sărace. Potrivit lui Nasser Al Khater, cri­ticile ignoră progresele făcute de Qatar. Acesta a menţionat legislaţia referitoare la salariile minime pentru muncitori şi stabilirea programului lor de muncă. Un alt motiv de îngrijorare îl constituie spaţiile insuficiente pentru ca­zarea fanilor care vor dori să parti­cipe la Campionatul Mondial de Fotbal. Pentru a face faţă cererii preconizate, Qatarul a închiriat două vase de croazieră, i-a încurajat pe proprietarii de locuinţe să îşi închirieze proprie­tăţile lor către vizitatori şi de asemenea a pus la punct un sistem de zboruri de tip „shuttle” astfel încât fanii fotbalului pot să se cazeze şi în ţările din jurul Qatarului.
Mii de camere la multe hoteluri de lux au fost rezervate pentru oficialii FIFA şi jucători, a precizat Nasser Al Khater, adăugând că Qatarul va oferi mai multe camere de cazare pentru vizitatori. Campionatul Mondial de Fotbal 2022 va fi găzduit de emiratul Qatar între 21 noiembrie şi 18 decembrie.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago