Categories: Sport

Ce venituri ar putea să adauge Campionatul Mondial de Fotbal economiei Qatarului. Ţara ar urma să atragă 1,2 milioane de vizitatori

Găzduirea Campionatului Mondial de Fotbal 2022 ar putea să adauge economiei Qatarului până la 17 mi­liarde de dolari, o cifră mai mică decât estimările anterioare care vorbeau de un impuls de 20 de miliarde de dolari, transmite Bloomberg.

Expansiune rapidă
Ţara din Golful Persic ar urma să atragă 1,2 milioane de vizitatori în acest an, mai puţin decât estimările iniţiale conform cărora numărul de vizitatori urma să crească cu 1 până la 1,5 milio­ane de vizitatori, a declarat Nasser Al Khater, directorul general de la FIFA World Cup Qatar 2022, într-un interviu pentru Bloomberg Television. Qatarul vrea să profite de turneul care va începe în luna noiembrie pentru a-şi prezenta expansiunea rapidă dintr-un mic sat de pescuitori de perle într-o me­tropolă a Golfului Persic, o putere în domeniul exporturilor de energie şi un important hub de tranzit.

Spații insuficiente
Cu toate acestea, Campionatul Mon­dial de Fotbal 2022 este afectat de controverse legate printre altele de modul cum au fost trataţi muncitorii emigranţi, mulţi venind din ţările sărace. Potrivit lui Nasser Al Khater, cri­ticile ignoră progresele făcute de Qatar. Acesta a menţionat legislaţia referitoare la salariile minime pentru muncitori şi stabilirea programului lor de muncă. Un alt motiv de îngrijorare îl constituie spaţiile insuficiente pentru ca­zarea fanilor care vor dori să parti­cipe la Campionatul Mondial de Fotbal. Pentru a face faţă cererii preconizate, Qatarul a închiriat două vase de croazieră, i-a încurajat pe proprietarii de locuinţe să îşi închirieze proprie­tăţile lor către vizitatori şi de asemenea a pus la punct un sistem de zboruri de tip „shuttle” astfel încât fanii fotbalului pot să se cazeze şi în ţările din jurul Qatarului.
Mii de camere la multe hoteluri de lux au fost rezervate pentru oficialii FIFA şi jucători, a precizat Nasser Al Khater, adăugând că Qatarul va oferi mai multe camere de cazare pentru vizitatori. Campionatul Mondial de Fotbal 2022 va fi găzduit de emiratul Qatar între 21 noiembrie şi 18 decembrie.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Zvonerii vorbesc prin târg că se fac lu­cruri extrem de grave pe la niște instituții.…

7 ore ago

Judeţul Hunedoara poate beneficia de fonduri în valoare de 510 milioane de euro prin Programul de Tranziţie Justă

Adriana Năstase Comisarul european pentru coeziune şi reforme, Elisa Fereirra, a fost prezentă ieri în…

7 ore ago

Bulina albă

Dragoș Iulian Coadă, elev la Colegiul Național „Decebal” din Deva Pentru că a fost premiat…

7 ore ago

Bulina neagră

Costin G., din municipiul Deva Pentru că a fost prins drogat la volanul mașinii sale…

7 ore ago

Septuagenarul care a agresat sexual mai multe minore, lăsat acasă

Procurorii obținuseră internarea for­țată a bătrânului într-un centru de spe­cialitate aflat sub pază, dat fiind…

7 ore ago

Prostituatele i-au furat banii

Un timișorean a fost lăsat fără toți banii, după ce a mers la pros­tituate. Totul…

7 ore ago