Categories: Publicitate

Ce trebuie să știți despre dietele cu hrană crudă pentru pisici

Există o dezbatere semnificativă cu privire la faptul dacă ar trebui să ne hrănim prietenii noștri felini cu carne crudă sau nu. Cei de la Purina au alcătuit un ghid rapid care analizează considerentele și riscurile de a vă hrăni pisica cu carne crudă.

 

Hrănirea pisicilor cu o dietă crudă este un subiect controversat și pot exista riscuri reale pentru sănătatea dumneavoastră și a animalului dumneavoastră de companie. Dacă vă decideți să încercați alimentarea cu hrană crudă, este întotdeauna mai bine să discutați mai întâi cu medicul veterinar. Acesta vă poate oferi sfaturi cu privire la alimentația responsabilă cu hrană crudă, asigurându-se că pisica dvs. primește o dietă echilibrată corespunzătoare și poate evidenția unele dintre problemele de sănătate și igienă care trebuie abordate.

Ce este o dietă cu hrană crudă pentru pisici?

Hrana crudă pentru pisici se referă la o dietă care include carne crudă, uneori conținând măruntaie și oase crude, pe lângă alte ingrediente nefierte, cum ar fi legumele. Specialiștii Purina spun că dietă crudă poate fi făcută în casă sau în comerț, tipurile disponibile în comerț fiind subdivizate în diete complete și complementare.

 

O dietă completă va conține echilibrul corect de nutrienți de care animalul dumneavoastră de companie are nevoie pentru a fi hrănit numai cu această hrană. Cu toate acestea, o hrană complementară ar trebui să fie administrată în combinație cu o altă dietă, în conformitate cu recomandările producătorului. Cei de la Purina nu recomandă dietele crude făcute în casă, deoarece acestea pot fi foarte variabile în ceea ce privește satisfacerea adecvată și constantă a cerințelor nutriționale ale animalului dumneavoastră de companie. Acest lucru înseamnă că acestea ar trebui să fie hrănite numai sub îndrumarea unui specialist și este posibil să necesite suplimentarea suplimentară pentru a evita deficiențele.

 

Există presupuse beneficii și dezavantaje ale unei diete cu hrană crudă pentru pisici, care contribuie la ambele părți ale dezbaterii dacă pisicile ar trebui să mănânce carne crudă. Iată ce trebuie să știți despre hrana crudă pentru pisici:

Pisicile pot mânca pui crud și alte tipuri de carne?

Există preocupări legate de siguranța alimentară atât pentru animalul de companie, cât și pentru proprietar, în ceea ce privește hrănirea cu pui crud, care vor fi discutate mai în detaliu mai jos. Susținătorii dietelor cu hrană crudă pentru pisici menționează adesea că aceste diete permit pisicii să consume hrană care este mai asemănătoare cu dieta pisicilor sălbatice. La urma urmei, nimeni nu gătește rozătorul pe care o pisică sălbatică tocmai l-a prins pentru cină! Este important, totuși, să luăm în considerare faptul că felinele noastre domestice au parcurs un drum lung de la strămoșii lor și că speranța de viață a animalelor noastre de companie este mai mare decât a pisicilor sălbatice.

Care sunt riscurile unei diete crude pentru pisici?

Pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză privind hrănirea pisicilor cu hrană crudă versus hrana umedă pentru pisici, cei de la Purina avertizează că trebuie să ținem cont care sunt riscurile de siguranță atât pentru animalul nostru de companie, cât și pentru noi înșine.

  • Paraziții și bacteriile
  • Deficiențe nutriționale
  • Bucățile de os pot fi periculoase

Pe scurt – pot mânca pisicile diete crude?

În general, cel mai bine este să faceți multe cercetări și să vă consultați medicul veterinar înainte de a vă hrăni pisica cu o dietă crudă. Nu există niciun beneficiu al cărnii crude în comparație cu cea gătită, iar riscurile sunt mult mai mari. Cu toate acestea, dacă doriți să îi dați pisicii dvs. puțină carne crudă ca răsfăț, citiți sfaturile noastre de mai jos.

Pisicile pot mânca șuncă crudă?

Deși pisicile pot mânca șuncă crudă, deoarece nu este toxică, nu este foarte bună pentru sănătatea lor. Șunca tinde să fie bogată în sare și grăsimi, așa că este mai bine să o folosiți ca un răsfăț ocazional, mai degrabă decât ca aliment de bază în dieta pisicii dumneavoastră. Asigurați-vă că este proaspătă, crudă, nu maturată, și păstrați suprafețele și ustensilele de bucătărie curate după ce au fost în contact cu șunca crudă.

Pisicile mănâncă pește crud?

Hrănirea acasă a pisicii dumneavoastră cu pește crud nu este recomandată, deoarece poate conține bacterii care ar putea duce la intoxicații alimentare. Cu toate acestea, unele diete crude din comerț conțin pește.

Pisicile pot mânca carne de vită crudă?

Da, pisicile pot mânca carne de vită crudă, dar vă recomandăm să o dați doar cu moderație și să fiți conștienți de faptul că carnea crudă prezintă riscul de intoxicație alimentară. Asigurați-vă că este proaspătă și că nu conține condimente care pot fi periculoase pentru sănătatea lor.

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago