Ce cred politicienii hunedoreni despre legea „Big Brother”

Anamaria Nedelcoff

România a rămas singura ţară din Uniunea Europeană care n-a adoptat aşa numita lege ”Big Brother”. Ţara noastră riscă amenzi de peste 30.000 de euro pe zi dacă nu va adopta cât mai repede legea privind retenţia datelor, cunoscută şi ca legea „Big Brother“, pentru care este deschisă procedură de infringement împotriva României.

După ce un proiect de lege adoptat de Parlament în 2008 a fost declarat neconstituţional de CC în 2009, un nou proiect de lege privind reţinerea datelor de trafic de către operatorii de telefonie mobilă a fost depus la Parlament la începutul lunii noiembrie 2011 de către ministrul Comunicaţiilor de la acea vreme. Comisia juridică a Camerei Deputaţilor l-a avizat favorabil, în 18 aprilie a.c. Potrivit proiectului, furnizorii de telefonie fixă, mobilă şi de internet sunt obligaţi să stocheze datele de trafic ale tuturor clienţilor, dar nu şi conţinutul convorbirilor, pentru un an de zile, care să fie trimise la cererea autorităţilor din domeniul siguranţei naţionale.  Aşa stând lucrurile, am vrut să aflăm părerea unor parlamentari şi alţi politicieni hunedoreni, despre adoptarea legii „Big Brother”. Iată cum văd ei această problemă.

„Este un subiect delicat”
”Este un subiect foarte delicat. Trăim într-o lume în care trebuie să avem o oarecare libertate. Cred că nimeni nu trebuie să intre atât de adânc în viaţa unui om, încât să se stocheze mesajele şi email-urile. Rămâne să vedem ce se va întâmpla cu această lege la vot, majoritatea va decide”, a declarat Cristian Resmeriţă, deputat PSD.

„Unde mai este libertatea omului”
Deputatul social democrat Laurenţiu Nistor consideră că apariţia unei asemenea legi îngrădeşte în totalitate libertatea omului. ”Nu sunt de acord cu înregistrarea telefoanelor, mesajelor, e-mailurilor şi cu stocarea datelor pe anumite surse. Unde mai este libertatea omului? Dacă i se propune o relaţie de dragoste cuiva şi acea persoană este publică? Suntem într-o ţară mai securistă decât pe vremea lui Ceauşescu. Când o persoană ajunge într-o funcţie publică, aceste informaţii se scot, iar asta denotă neseriozitate. Sunt de acord să existe o lege pentru cei care pun în pericol siguranţa publică, dar nu cu una care să atenteze la intimitatea noastră”, este de părere Nistor.

„Dacă este gestionată corect, este în regulă”
Dorin Gligor, preşedintele PDL Hunedoara, precizează că o asemenea lege ar fi indicată numai dacă va fi ”gestionată corect”. ”Noi, în general, la nivelul societăţii româneşti, avem o mare problemă acolo unde trebuie să tragem linia lângă interesul personal. Este o practică folosită la nivelul întregii Uniuni Europene. Dacă această lege este gestionată corect, este un lucru bun”, a declarat Dorin Gligor.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Pai da daca pe aia din UE ii controleza cineva asta inseamana ca si noi trebuie sa fim prosti si sa ne lasam controloti de altii Gligor face parte din masonerie ca aia vor controlul total asupra populatiei, te-ai dat singur de gol prin sustinerea acestei legi

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago