Categories: Comunitate

Caut serviciu, Doamne dă să nu găsesc!

Maximilian Gânju

O firmă de confecţii din Valea Jiului, fondată de un italian, se chinuie să angajeze personal, fără succes însă, deşi salariul oferit nu este chiar de neglijat.

Cu o activitate de aproape 10 ani în Valea Jiului, firma italianului are doar 65 de angajaţi, în marea lor majoritate femei, şi ar avea nevoie de forţă de muncă, chiar şi perioada de criză, pentru că produsele sunt livrate direct la export, unde există cerere. „Colaborăm cu o firmă din Alba Iulia, iar întreaga cantitate de blugi produsă de noi pleacă afară, mai exact, în Italia”, spune, Rodica Muller, unul din reprezentanţii societăţii. Numai că, la ultima acţiune de recrutare, derulată în cadrul Bursei locurilor de muncă, în Petroşani, firma n-a reuşit să atragă măcar un şomer, chiar dacă la concurs au fost scoase 13 posturi, de confecţioner, respectiv, muncitor necalificat.

„Nu am reuşit să facem nici o angajare. Eu consider că şomerii din Vale nu prea au chef de lucru, altfel, nu-mi pot explica motivul pentru care nu vor să se angajeze. Unii spun că salariile oferite, între 600 şi 805 lei, sunt prea mici, alţii nu au calificare, iar alţii cedează după doar câteva zile de lucru. De exemplu, în urmă cu o lună de zile, am făcut vreo 10 angajări, dar în prezent, dintre cei 10 mai lucrează la noi doar câţiva. Dacă oamenii ar avea într-adevăr nevoie de un serviciu, nu ar mai sta pe gânduri şi s-ar angaja. Noi le oferim locuri de muncă şi ei le refuză. Concluzia mea este că nu au chef de lucru sau preferă să lucreze la negru”, cred reprezentanţii firmei.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Deci se ofera intre 600 si 800 de lei pe luna, adica aproximativ intre 65 si 90 de eurocenti pe ora... sau altfel cuantificat, intre 1600 si 2200 euro PE AN. Chiar nu li se pare nimic ciudat italienilor la salariile astea, tinand cont ca preturile in general sunt cam la fel cu cele de la ei, daca nu chiar mai mari?

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

4 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

4 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

4 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

4 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

4 ore ago