Categories: EvenimentFlash

Casă de schimb valutar, jefuită de un hoţ cizelat

Livia Botici

Un bărbat îmbrăcat la patru ace a reuşit să sustragă aproape 2.000 de euro, dintr-o casă de schimb valutar, din Vulcan. După ce i-a distras atenţia angajatului, hoţul a băgat mâna în sertarul cu bani şi a dispărut.

Se mişcă repede

Întâmplarea s-a petrecut ziua în amiaza mare, în centrul municipiului Vulcan. În jurul orei 16, în incinta casei de schimb valutar, şi-a făcut apariţia un bărbat, în jur de 40 de ani, îmbrăcat la costum, cu cravată, spunându-i angajatului de la ghişeu că ar dori să schimbe 500 de euro. Profitând de neatenţia tânărului salariat, hoţul a băgat rapid mâna în sertarul cu bani, a apucat un teanc de bancnote, 1.750 de euro, şi a fugit afară din sediul societăţii comerciale, până ca angajatul să apuce să observe ce s-a petrecut. „Credem că acest hoţ este un profesionist, pentru că ştie exact cum să procedeze, ca să-i facă pe oameni să aibă încredere în el. Se mişcă extrem de repede, mult mai repede decât victimele, pe care le prădează. Pretinde a fi o persoană cultă, care ştie multe limbi străine, se îmbracă elegant, curat şi cu haine scumpe, pentru ca nimeni să nu suspecteze ce are de gând”, ne-a declarat comisarul şef Toma Mihu, şeful Poliţiei Vulcan.

Încă nu a fost prins

Potrivit oamenilor legii, înainte cu o oră de furtul de la casa de schimb valutar din Vulcan, hoţul a încercat să dea lovitura şi într-o casă de schimb valutar din Lupeni. „Bărbatul a fost înregistrat pe camerele de supraveghere din ambele societăţi comerciale, şi din cea din Lupeni, şi din cea din Vulcan. Din fericire, angajata de la Lupeni a fost mult mai precaută, cu mai multă experienţă, şi nu a reuşit să se lase impresionată de hoţul bine îmbrăcat. Încă nu am reuşit să îl identificăm, dar în cel mai scurt timp, o să o facem, întrucât pe filmare se vede foarte bine faţa. Este doar o chestiune de timp până atunci”, a mai declarat şeful Poliţiei Vulcan. În urmă cu câteva luni, tot în municipiul Vulcan, trei tineri au ajuns în atenţia poliţiştilor, după ce unul dintre ei a spart o casă de schimb valutar, pentru a face rost de bani de buzunar. Atunci, autorul a fost prins, banii fiind recuperaţi.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

18 ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

18 ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

18 ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

19 ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

19 ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

19 ore ago