Categories: Comunitate

Carpatcement a premiat cele mai bune „Ore de voluntariat“

Oana Mihnea

Proiectul „Ora de voluntariat“ şi-a desemnat câştigătorii, în cadrul unei festivităţi de premiere ce a avut loc la sediul IŞJ Hunedoara. Proiectul se află la a doua ediţie şi reprezintă o iniţiativă comună a companiei Carpatcement şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.
Profesorii coordonatori care s-au clasat pe locurile I, II şi III au fost răsplătiţi de Carpatcement cu câte o tabletă, care să îi ajute în activităţile didactice. La eveniment au fost prezenţi inspectorul şcolar general al judeţului Hunedoara, profesoara Maria Ştefănie şi Mircea Bobora, directorul Fabricii de Ciment de la Chişcădaga. Aceştia au înmânat premiile câştigătorilor şi au lăudat toate iniţiativele de voluntariat din judeţ. Şi profesorii care nu s-au clasat pe podium au primit câte o diplomă care le atestă activitatea defăşurată.
Prin urmare, locul III a fost ocupat de către profesorul Ioan Mihăilă de la Şcoala Gimnazială Băiţa. Acesta, împreună cu elevii, au înfrumuseţat o gospodărie veche din centrul comunei. Mai exact, au plantat conifere şi arbuşti ornamentali, au amenajat un rondou de flori în jurul fântânii din curte, au săpat, tăiat şi aranjat trandafirii, iar la finalul acţiunii au făcut curăţenie şi au depozitat lemne în magazia locuinţei. Locul II i-a revenit profesoarei Oana Maria Pârvă, care alături de elevii săi a desfăşurat proiectul „Nouă ne pasă”. Astfel, au donat cărţi, caiete, jucării, haine, încălţăminte, alimente, adunate de elevi de la casele lor, către 10 familii alese tot de aceştia din comunitatea locală a comunei Vălişoara. Locul I a fost ocupat de către profesoara Daniela Uglai de la Şcoala Gimnazială Densuş. Aceasta, împreună cu elevii voluntari (foto), şi în parteneriat cu Asociaţia „Drag de Haţeg”, au construit Casa Vulcanilor. Scopul acestui proiect a fost de a implementa un punct de atracţie turistică în comună, prin colaborarea exclusivă a membrilor comunităţii.
Activităţile s-au desfăşurat în perioada 20 septembrie-17 octombrie, iar pentru competiţie s-au înscris 42 de proiecte, coordonate de aproximativ 50 de profesori. De asemenea, au participat la orele de voluntariat un număr de 1.500 de elevi, de la 30 de şcoli şi licee din judeţul Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago