Brănişca: lupta cu restanţierii s-a mutat în instanţă

04 Lazar Teodor Primar Branisca (1)Magdalena Şerban

Administraţia publică din Brănişca a pus piciorul în prag, pornind războiul cu restanţierii. Astfel, nouă dintre persoanele care nu şi-au achitat amenzile primite au fost deja acţionate în judecată, iar din spusele primarului Teodor Lazăr (foto), urmează şi restul.
„Avem trimise în judecată nouă persoane care au înregistrat amenzi neplătite la bugetul de stat. Vorbim de amenzi de orice fel, nu doar de circulaţie. Deşi le-am adus la cunoştinţă, oamenii au rămas pasivi la sesizarea noastră, pe principiul că oricum nu avem ce să le facem. Dar iată că după noua lege, avem. Toţi cei care au amenzi neplătite de mai mult de 30 de zile, pot fi trimişi în judecată. Avem ca termen de prezentare luna ianuarie 2015. Este clar că vor face muncă în folosul comunităţii şi nu au cum să se sustragă, deoarece trebuie înaintat către instanţă un pontaj lunar, care să ateste prezenţa lor în câmpul muncii. În caz contrar, pedeapsa se va preschimba în zile de arest. S-au acumulat datorii chiar şi de 7.000 de lei de persoană, în unele cazuri. În total, sunt în discuţie peste 50.000 de lei pentru care am cerut socoteală în justiţie. Mai mult, există o prostituată care are amenzi în cuantum de 70.000 de lei. Vom lua măsuri şi în cazul ei”, spune Teodor Lazăr, primarul comunei Brănişca.
După părerea acestuia, noua lege este una foarte bună, în condiţiile în care, chiar dacă procentul de încasare a impozitelor şi taxelor locale este unul aproape maxim, din cauza amenzilor neachitate de diverşi cetăţeni, sunt probleme la aplicarea formulei de calcul de la Finanţe. În final, tot primăria pierde, alocându-i-se bani mai puţini în urma rectificării bugetare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.