Politica si administratie

Carmen Hărău: „Prin noua lege a pensiilor, o parte dintre pensionari vor deveni asistaţi sociali”

Atenţie la această scamatorie a Guvernului PSD-ALDE! Sub pretextul grijii nemaibănuite pe care o au pentru pensionari, vor să mute aproape un sfert dintre pensionari în categoria asistaţilor social, care beneficiază de pensia socială minimă garantată!
În luna august 2018, Casa Naţională de Pensii a prezentat ultima statistică privind cuantumul pensiilor de asigurări sociale aflate în plată. Astfel, 750.821 de români au pensii de până la 500 de lei, 402.345 de români au pensii cuprinse între 501 şi 600 de lei şi 369.816 de români au pensii între 601 şi 700 de lei. Situaţia e publicată lunar de către Casa Naţională de Pensii şi reflectă cât se poate de clar că, în ciuda majorărilor din ultimii ani, în ciuda promisiunilor guvernelor, România are cei mai săraci pensionari din toată Uniunea Europeană. Vorbim depre pensiile bazate pe contributivitate, nu despre pensiile speciale, care sunt mai mari decât salariile brute ale celor care muncesc.
Aşadar, prin noua lege a pensiilor, doamna Vasilescu şi cu domnul Vâlcov vor scoate din categoria pensionarilor pe cei peste 1,4 milioane de pensionari de asigurări şi îi vor trimite în categoria beneficiarilor de pensie socială minimă garantată. Îi vor momi că pensia socială e mai mare decât cea bazată pe contributivitate, ca să acopere cheltuielile cu aceste pensii pe seama bugetului de stat, nu din bugetul asigurărilor sociale. După trei decenii în care nu au fost în stare să asigure celor care au muncit şi au contribuit o pensie de asigurări decentă, Guvernul României, cel mai slab dintre toate cele care au condus România până acum, îi transferă pe pensionari cu totul din bugetul asigurărilor, în bugetul de stat. Motivul este simplu! Pensia beneficiarului de pensie de asigurări sociale nu depinde decât de contribuţia lui, de anii de muncă, de categoria de muncă şi de modul în care Guvernul respectă legea şi majorează anual punctul de pensie. În schimb, pensia socială minimă garantată a fost creată pentru cei care nu au muncit sau au muncit prea puţin pentru a beneficia de o pensie de asigurări. Cuantumul acesteia este la mâna Guvernului! Cum să amesteci în aceeaşi categorie pe cei care au muncit cu cei care trebuie asistaţi social să poată trăi?! Asta este justiţia socială a doamnei Vasilescu?
Cert este că dacă planul PSD-ALDE se va concretiza, atunci avem o dovadă în plus privind păcăleala şi incompetenţa Guvernului. O lege bună a pensiilor ar fi trebuit să nu mai permită să existe pensii bazate pe contributivitate care să fie mai mici decât pensiile sociale minime garantate. O lege bună a pensiilor trebuie să aducă pensii mai mari de acum, nu peste nu ştiu câţi ani, pe care cine ştie cine le mai apucă. Oamenii nu pot să se mai hrănească cu promisiuni şi nu trebuie să mai accepte să fie înşelaţi!
Eleonora-Carmen Hărău, senator PNL de Hunedoara

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Lasa ca ii ajuti tu din milionul de dolari pe care l-ai luat de pe Hunedoara cu maturatul strazilor madam senatoarea resturilor. Am auzit ca te cheama mai nou Bargautanu.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

5 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

5 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

5 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

5 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

5 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

5 ore ago