Capii „răscoalei” de la Hunedoara rămân în arest

Procurorii hunedoreni au pus sub acuzare 25 de suspecţi, toţi participanţi la scandalul din Cartierul Micro 6 din Hune­doara, din luna aprilie a acestui an. Patru dintre inculpaţi rămân în arest preventiv, după ce Tribunalul Hunedoara le-a respins contestaţiile.
„Respinge ca nefondate contestaţiile formulate de către inculpaţii Laco Ştefan, Costineanu Ionel Lucian, Moldovan Gheor­ghe şi Moldovan Francisc Iulian, împotriva încheierii penale (…) pronunţate de Judecătoria Hunedoara, judeţul Hune­doara. Obligă pe fiecare inculpat contestator la plata sumei de câte 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, în calea de atac a contestaţiei”, se arată în soluţia pe scurt.
Dosarul în care sunt judecaţi cei 25 de inculpaţi se află pe rolul Judecătoriei Hunedoara, iar cinci angajaţi ai MAI, dar şi IPJ Hunedoara s-au constituit parte civilă. Ancheta complexă a vizat infracţiunile de: tulburarea ordinii şi liniştii publice, instigare publică şi distrugere. Ştefan Laco, Ionel Costineanu, Gheorghe Moldovan şi Francisc Moldovan sunt consideraţi cei care au început revolta împotriva forţelor de ordine. Scandalul care a dat tonul unor acţiuni similare în ţară, toate oprite de forţele de ordine, a pornit de la un bărbat aflat sub influenţa băuturilor alcoolice. În data de 18 aprilie a.c., bărbatul a fost oprit pentru legitimare şi nu avea asupra sa documentele prevăzute de lege, şi devenise recalcitrant. În acel moment, o parte dintre cei prezenţi în cartierul hunedorean au devenit violenţi şi i-au atacat pe poliţişti. Echipajele au fost nevoite să folosească armamentul şi au fost trase mai multe focuri de avertisment, însă scandalagiii nu s-au supus somaţiilor. Ulterior, trupele speciale ale IPJ Hunedoara au descins restabilind ordinea. Inculpaţii sunt învinuiţi de ultraj. (M. Gânju)

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.