Categories: Sport

Campioana, doar locul trei

Ciprian Marinuţ

Multiplă campioană naţională de tineret în 2010, Andreea Todereanu (foto), de la CNS-CSS „Cetate” Deva, a obţinut numai bronzul la ediţia 2011 a Campionatelor Naţionale. Triplusaltista pregătită de Nicolae Alexe a fost depăşită de o sportivă care a revenit în circuit după o suspendare pentru dopaj şi o alta care a fost bolnavă de hepatită.
 

Concurenţă mai mare
Andreea Todereanu (18 ani), care a triumfat fără emoţii la toate „naţionalele” de anul trecut, are acum o misiune mai complicată  în a-şi apăra titlurile de campioană. Triplusaltista antrenată de Nicolae Alexe n-a mai luptat doar cu propriile limite şi cu condiţiile grele de pregătire, ci şi cu două adversare foarte competitive, revenite în arenă, după ce anul trecut au avut probleme. Cu o săritură de 13,07 metri la Campionatul Naţional, desfăşurat la finele săptămânii la Bucureşti, Todereanu a fost depăşită exact de cele două rivale. Cristina Toma (22 de ani, Farul Constanţa), revenită în competiţii după o suspendare pentru dopaj, a sărit 13.68 de metri şi a cucerit titlul naţional. Georgiana Michnea (Dinamo Bucureşti), care în 2010 a fost bolnavă de hepatită, a „zburat” 13,15 metri şi a fost pe locul secund. Todereanu s-a clasat şi pe locul patru în întrecerea senioarelor, prima poziţie revenind Cristinei Bujin (23 de ani, Farul Constanţa), cu o săritură de 13,86 metri.

Jumătate dintre sărituri, ratate
Antrenorul Nicolae Alexe susţine că Andreea Todereanu putea fi măcar pe locul secund, însă a avut jumătate dintre sărituri depăşite, din cauza condiţiilor improprii de pregătire. „S-a simţit că a fost un concurs mai tare, după revenirea celor două atlete, care au avut probleme anul trecut. Chiar şi aşa, Andreea putea fi măcar pe locul doi, dacă nu rata jumătate dintre sărituri, din care una în jur de 13,50 metri. E greu să faci performanţă la competiţii de sală, dacă nu ai condiţii pentru antrenament specific la club”, a afirmat Nicolae Alexe, cu trimitere la faptul că în judeţul Hunedoara nu există o sală în care atleţii să se poată antrena pe perioada iernii. La finele lunii ianuarie, la primul concurs la care a sărit în 2011, Andreea Todereanu s-a impus în proba de triplusalt de o manieră categorică, reuşind o săritură de 13.22 metri.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru această…

11 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Jaf la drumul mare are loc într-o localitate situată la poalele mun­ților din sudul jude­țului.…

20 de ore ago

Bulina albă

Camelia Bedea, primarul comunei Vălișoara Pentru că a lansat îndemnul ca cetățenii să ajute familiile…

20 de ore ago

Bulina neagră

Nicolae F., din municipiul Vulcan Pentru că se află în stare de arest preventiv, fiind…

20 de ore ago

O Pediatrie Nouă la Deva, în luna cadourilor

Adriana Năstase Administratorul public al județului, Costel Avram (foto), a afirmat recent la ședința de…

20 de ore ago

Beat, fără permis de conducere, s-a băgat cu mașina într-un stâlp

Un hunedorean s-a urcat băut la volanul mașinii, deși nu avea permis de conducere și,…

20 de ore ago